x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport TENIS / "Năstase şi Ţiriac sunt indispensabili"

TENIS / "Năstase şi Ţiriac sunt indispensabili"

21 Feb 2009   •   00:00
TENIS / "Năstase şi Ţiriac sunt indispensabili"

Poiana Braşov va găzdui luni cea de-a doua sesiune a alegerilor pentru postul de preşedinte al FR Tenis. Prima sesiune fusese amânată la 11 decembrie 2008 în urma unor incidente reprobabile, deşi motivul oficial a fost lipsa de cvorum.



Favoritul principal al alegerilor, la care vor mai candida Ruxandra Dragomir, Dumitru Hărădău, George Cosac, Eduard Pană şi Aurel Munteanu, este fostul căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis Florin Segărceanu. În cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri la Hotelul Radisson, Segărceanu a explicat care este soluţia în faţa crizei financiare: "Am purtat multe discuţii cu domnii Ilie Năstase şi Ion Ţiriac pentru a se implica şi sunt convins că vor fi luni în sală. Sunt doi oameni indispensabili, fiind garanţii contractelor pe care le are Federaţia, iar o poziţie a lor în echipă este foarte importantă. Personal, am discutat cu domnul Năstase, care vreau să rămână pe viaţă în cadrul acestui for. Am şi pregătit un post pe viaţă în statutul pe care l-am gândit, urmând să decidem doar titulatura exactă.

"AM PROMOVAT UNITATEA"
"În programul echipei mele am ţinut neapărat să promovăm unitatea. Nu port duşmănie nimănui, suntem doar rivali într-o competiţie. De aceea cred că, dacă voi fi ales, Ruxandra Dragomir poate să rămână în fruntea echipei de Cupa Federaţiei, are multă experienţă şi este o antrenoare foarte bună. La fel şi Dumitru Hărădău, este un om care a muncit foarte mult, a sprijinit foarte mult turneele features, care necesită foarte mult efort, dar aştept cu interes poziţia lui. Am o relaţie foarte bună şi cu domnul Aurel Munteanu, a cărui candidatură cred că este din suflet, el sperând să poată să împace această lume a tenisului românesc." Din câte se pare, în echipa Ruxandrei Dragomir se află şi Silviu Matei, o persoană care ar urma să ocupe un rol destul de important în viitoarea organigramă. La conferinţa de presă de ieri nu a putut fi prezent căpitanul-nejucător al echipei de Cupa Davis, despre care Florin Segărceanu a dezvăluit că pregăteşte cu multă atenţie întâlnirea cu Rusia, programată între 6 şi 8 martie, la Sibiu. "Andrei urmează să plece la Dubai, unde va urmări evoluţiile jucătorului nostru numărul 1, Victor Hănescu."

×
Subiecte în articol: sport