x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Thierry Henry: M-am simţit abandonat după meciul cu Irlanda

Thierry Henry: M-am simţit abandonat după meciul cu Irlanda

23 Noi 2009   •   00:00

Thierry Henry a vorbit în L'Equipe despre momentele de după meciul de baraj, cu Iralanda. Internaţionalul francez spune că s-a simţit abandonat după acest joc, la care a comis un henţ înaintea golului ce a adus calificarea Franţei la Cupa Mondială, dar a precizat că nu se va retrage din echipa naţională.



"Mi-am pus problema de a mă retrage. Însă m-am hotărât, mă voi lupta până la capăt. În ciuda a tot ce s-a întâmplat şi a faptului că m-am simţit abandonat, nu îmi voi lăsa ţara. În ziua de după meci şi chiar încă o zi după aceea, m-am simţit singur, cu adevărat singur. Abia după ce am dat publicităţii un comunicat au reacţionat şi cei de la federaţia franceză", a spus Henry. Thierry Henry regretă entuziasmul pe care l-a manifestat la golul precedat de henţul său: "Nu trebuia să reacţionez astfel. Însă, sincer să fiu, a fost o reacţie incontrolabilă. Regret asta".

Naţionala Franţei s-a calificat la turneul final al Cupei Mondiale din 2010, după ce a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1 după prelungiri, cu reprezentativa Irlandei, în returul barajului european. Irlandezii au deschis scorul prin Robbie Keane, în minutul 32, francezii reuşind egalarea prin Gallas, în minutul 103, după o fază la care Thierry Henry a comis henţ. După meci, presa irlandeză l-a calificat drept "trişor" pe Thierry Henry, considerând că naţionala Irlandei a fost "furată" în meciul cu Franţa.

Deşi Thierry Henry a declarat că rejucarea acestui meci ar fi "cea mai corectă soluţie", FIFA a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, că meciul dintre cele două reprezentative nu se va rejuca, deoarece deciziile arbitrilor luate în timpul partidelor sunt considerate definitive.

×
Subiecte în articol: sport