x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Timisoara e ultima speranta stelista

Timisoara e ultima speranta stelista

18 Mai 2004   •   00:00

Cu 3 etape inainte de final, atat lupta pentru titlu, cat si cea pentru evitarea retrogradarii devin incendiare. Duelul la ambii poli ai campionatului se poate juca pe axa Timisoara - Piatra-Neamt, cu conditia ca Steaua sa castige toate cele 9 puncte.

PAUL ANDONE, MIHAI IGIROSANU

Desi egalul de la Galati al Stelei a parut sa naruiasca sperantele ros-albastrilor pentru titlu, calculele reci ofera trupei lui Piturca sanse de a depasi pe Dinamo dupa ultima etapa. Meciul decisiv si care sustine toate variantele expuse mai jos este „Poli" AEK - Dinamo. O victorie a „cainilor" pe Bega ar pune capat luptei, fiind greu de crezut ca elevii lui Andone vor pierde vreun punct pe teren propriu, in fata lui Apulum. Parcursul lui Dinamo este legat de rezultatele unei echipe amenintate cu retrogradarea, Ceahlaul, cele doua intalnindu-se in ultima etapa, la Piatra-Neamt.

ETAPA 28. Pe langa capul de afis de la Timisoara, un alt meci starneste un mare interes. Sub Pietricica soseste Brasovul lui Razvan Lucescu, echipa care in cazul unei infrangeri poate reintra serios in batalia de la subsol. In mod normal, FCM Bacau nu poate emite pretentii in Ghencea, astfel ca echipa lui Sechelariu va incerca marea lovitura in ultimele doua etape, cand vor juca acasa cu FC National si la Galati, in fata unei echipe care isi va menaja majoritatea titularilor pentru finala Cupei Romaniei. FC Arges - Farul si, mai ales, Petrolul - Gloria reprezinta dueluri directe intre echipe care au multe griji.

ETAPA 29. In cazul in care Dinamo se impiedica la Timisoara, Steaua este obligata sa castige la Craiova, pe terenul unei echipe fara griji, dar care reprezinta un rival de traditie. Acum, in ecuatie pot interveni si interesele Rapidului, care pare a avea locul trei asigurat si primeste vizita Ceahlaului. O victorie a giulestenilor i-ar aduce pe moldoveni in situatie disperata, obligandu-i ca in ultima etapa sa obtina cel putin un punct in fata lui Dinamo, la Piatra-Neamt. Punct care ar fi fatal „cainilor", Steaua ar iesi campioana, iar Rapidul ar astepta finala Cupei Romaniei pentru a afla daca joaca in Cupa UEFA. FC Brasov - FC Arges este un alt punct de atractie, in vreme ce duelurile FCM Bacau - FC National, Gloria - Otelul si Petrolul - „Poli" AEK si Farul - FC Oradea au ca favorite clare echipele gazde, aflate la ananghie.

ETAPA 30. Veniti dupa o eventuala infrangere langa Podul Grant, nemtenii ar trebui sa-si joace locul pe prima scena impotriva lui Dinamo, care va cauta victoria pentru a castiga titlul. Daca invinge la Craiova, iar Dinamo se incurca la Timisoara, Steaua va juca in Ghencea cu Farul, cu gandul la meciul de la Piatra-Neamt dintre Ceahlaul si Dinamo. Contracandidatele Ceahlaului, Petrolul si FCM Bacau, par a avea misiuni mai usoare, la Alba-Iulia, respectiv Galati. Apulum este scapata de griji, iar Otelul pregateste finala Cupei. E foarte probabil ca in aceasta ultima runda sa se ajunga la egalitate de puncte intre FCM Bacau, Ceahlaul, Petrolul si chiar FC Arges sau FC Brasov. Din calcule a fost evitata FC Oradea, echipa care are sanse infime sa ramana si in sezonul viitor pe prima scena a fotbalului romanesc. Meciurile din ultimele doua etape sunt programate sa se dispute de la aceleasi ore, conform regulamentului.

Zona retrogradarii: Petrolul sta cel mai bine la „directe"

Primul criteriu de departajare in cazul egalitatii de puncte il reprezinta rezultatele din intalnirile directe. In acest caz, Steaua sta mai bine decat Dinamo, iar Petrolul este avantajata in lupta cu FCM Bacau, Ceahlaul, FC Arges si FC Brasov. Ceahlaul sta mai bine decat Argesul si decat Bacau, fiind posibil sa aiba nevoie doar de un punct in ultima etapa... in fata lui Dinamo.

STEAUA - DINAMO

1-0 (a) / 1-2 (d)

PETROLUL

FCM Bacau 2-2 (d)/ 3-1 (a) Ceahlaul 1-4 (d) / 5-1 (a) FC Arges 1-0 (a) / 0-0 (d) FC Brasov 5-0 (a) / 1-4 (d)

CEAHLAUL

Petrolul 4-1 (a) / 1-5 (d) FCM Bacau 1-0 (a) / 0-0 (d) FC Arges 4-1 (a) / 1-2 (d) FC Brasov 0-0 (d) / ?

FC ARGES

Ceahlaul 1-4 (d) / 2-1 (a) Petrolul 0-1 (d) / 0-0 (a) FC Brasov 2-0 (a) / ? FCM Bacau 1-2 (d) / 0-1 (a)

FCM BACAU

Petrolul 2-2 (a) / 1-3 (d) Ceahlaul 0-1 (d) / 0-0 (a) FC Brasov 0-0 (a) / 2-2 (d) FC Arges 2-1 (a) / 0-1 (d)

Oradea si Petrolul alearga si dupa barem

In afara luptei dure pentru evitarea retrogradarii, Petrolul si, mai ales, FC Oradea mai au pe cap si grija indeplinirii baremului de 25 de puncte, pentru a nu porni sezonul viitor cu o eventuala depunctare. Ardelenii au doar 23 de puncte si vor intalni Craiova si Brasovul pe teren propriu si Farul in deplasare. Petrolul poate chiar in etapa urmatoare sa scape de aceasta problema, cu un punct in fata Gloriei, la Ploiesti. De altfel, Petrolul pare a avea cel mai usor program dintre echipele din subsol, jucand 2 partide acasa si una in deplasare la Alba-Iulia. Ultimele 2 divizionare A care nu au reusit sa-si indeplineasca baremul au fost UM Timisoara si Gaz Metan Medias.

Doar Borcea se vede deja campion

Dupa semiesecul de la Galati, in tabara Stelei domnea tristetea. „Sansele sunt foarte mici, pentru ca e greu ca Dinamo sa faca doua egaluri", a spus Gigi Becali. In tabara dinamovista, directorul executiv, Cristian Borcea, a fost cel mai exuberant: „Am vorbit deja la marketing si ii vom pregati si domnului Radoi un tricou de campion. A gresit cu Rapid, a gresit in meciul cu noi si acum a gresit la Galati". In schimb, antrenorul Ioan Andone este mult mai responsabil: „Campionatul se joaca. Trebuie sa castigam la Timisoara si vom merge la victorie si la Piatra-Neamt".

ETAPA 28 (22 mai)

Petrolul - Gloria „Poli" AEK - Dinamo Apulum - Rapid Ceahlaul - FC Brasov FC Arges - Farul FC Oradea - „U" Craiova Steaua - FCM Bacau FC National - Otelul

ETAPA 29 (30 mai)

Petrolul - „Poli" AEK Dinamo - Apulum Rapid - Ceahlaul FC Brasov - FC Arges Farul - FC Oradea „U" Craiova - Steaua FCM Bacau - FC National Gloria - Otelul

ETAPA 30 (3 iunie, ultima)

„Poli" AEK - Gloria Apulum - Petrolul Ceahlaul - Dinamo FC Arges - Rapid FC Oradea - FC Brasov Steaua - Farul FC National - „U" Craiova Otelul - FCM Bacau

- meciurile subliniate au implicatii majore in stabilirea ierarhiei finale a campionatului
×