x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Timişoara şi-a luat punctele

Timişoara şi-a luat punctele

de Marius Mihalcea    |    12 Iun 2009   •   00:00
Timişoara şi-a luat punctele
Sursa foto: Alex Hrenciuc/Gazeta Sporturilor/Intact images

Gruparea de pe Bega a primit ieri cele şase puncte cu care fusese penalizată în turul campionatului în cazul palmaresului şi a urcat pe locul doi în ierarhia finală, poziţie care îi asigură prezenţa în preliminariile UEFA Champions League.



O  dată cu restituirea celor şase puncte Timişoarei, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a tras cortina peste ediţia 2008-2009 a Ligii 1. Decizia TAS a fost primită cu urale în oraşul de pe Bega, dar şi cu regrete, pentru că, dacă ar fi câştigat meciul cu Unirea Urziceni, din penultima etapă, gruparea patronată de Marian Iancu ar fi fost astăzi noua campioană a României.  

"Au lipsit doar 40 de minute ca Poli să fie campioană. Totul s-a decis la acel meci cu Urziceni. Dacă ştiam dinainte care este decizia poate alta ar fi fost şi motivarea băieţilor. Există părerea de rău că se putea mai mult, dar este un moment frumos de care fanii lui Poli trebuie să ştie să se bucure", a spus Gabi Balint, antrenorul care a stat pe banca Timişoarei în 16 din cele 17 meciuri ale returului. Tehnicianul formaţiei "viola" din prima parte a campionatului, cehul Duşan Uhrin jr, a salutat şi el hotărârea TAS: "Timişoara a primit înapoi cele şase puncte? Super! Sunt în vacanţă în Croaţia cu copiii, dar trebuie să sărbătoresc. Voi bea o bere în cinstea Timişoarei". "Prin această decizie s-a arătat că TAS este o instituţie serioasă. Noi nu am avut nici un război cu cei din FRF, ci ne-am luptat cu o decizie a FIFA care a fost luată în urma unei erori făcute de o persoană din federaţie", a conchis preşedintele Comitetului Director al grupării bănăţene, Gheorghe Chivorchian. "Mă bucur că s-a făcut dreptate. Timişorenii nu erau vinovaţi cu nimic. E meritul lor. Noi ne merităm soarta!", a declarat Vasile Turcu, unul dintre acţionarii lui Dinamo, echipă care, în urma acestei decizii, a ratat şi preliminariile Ligii Campionilor.

POSIBILI ADVERSARI
FC Timişoara va trebui să treacă de două tururi preliminare pentru a ajunge în grupele Ligii Campionilor. În primul tur, bănăţenii ar putea da peste Şahtior, Sporting Lisabona, Panathinaikos, Celtic sau Anderlecht. Dacă vor depăşi această fază a competiţiei, alte adversare ale Timişoarei pot fi Arsenal sau Lyon.

Dinamo, în derivă
Antrenorul "câinilor", Mircea Rednic, susţine că nu pleacă din "Ştefan cel Mare", în ciuda deciziei de ieri venită de la TAS în favoarea lui FC Timişoara, prin care "roş-albii" au încheiat sezonul pe locul 3. "Este un moment foarte greu, dar nu pot să întorc spatele lui Dinamo. Trebuie să găsim puterea să mergem mai departe", a declarat "Puriul". În schimb, acţionarul Vasile Turcu l-a ironizat pe tehnician: "Acum ne trebuie un proiect clar, o reconstrucţie. Noi, acţionarii, am asigurat un buget normal, nu ştiu de ce s-a ajuns în situaţia asta. Mircea Rednic? Ce, nu avem antrenori la copii şi juniori?! Destul, a fost un eşec dureros, rămâne de văzut ce vom face. Nu pot crede de ce s-a ajuns la acest eşec dureros, nu mai pot dormi noaptea. Mă mai gândesc dacă voi mai investi la Dinamo. E inima mea, însă am şi eu o familie. Probabil însă că voi rămâne".

"Timişoara şi-a luat punctele, însă şi-a meritat totuşi soarta şi n-a luat campionatul, pentru că a făcut numai jocuri care nu au fost tocmai curate prin unele declaraţii"
Dan Petrescu - antrenor FC Unirea

×
Subiecte în articol: sport