x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ţintă: una-două medalii

Ţintă: una-două medalii

de Vlad Ionescu    |    02 Apr 2009   •   00:00
Ţintă: una-două medalii
Sursa foto: Guillaume Horcajuelo/EPA

De astăzi şi până duminică, la Milano au loc Campionatele Europene de gimnastică pentru seniori, la care sportivii români şi-au propus să obţină una sau două medalii şi două clasări pe locurile 4-6.



Prima competiţie majoră din noul ciclu olimpic reuneşte 237 de sportivi din 36 de ţări. La feminin, România este reprezentată de Sandra Izbaşa, campioana olimpică la sol, Anamaria Tămârjan, Gabriela Drăgoi şi Diana Chelaru, ultima fiind debutantă la un concurs de asemenea nivel. Antrenorul Nicolae Forminte se confruntă, ca mai mereu în ultima vreme, cu o serie de probleme legate de starea de sănătate a elevelor sale, singura care este aptă sută la sută fiind Chelaru. Izbaşa este accidentată la glezna stângă, Tămârjan are fisură de femur, iar Drăgoi resimte dureri la piciorul stâng.

DEZAVANTAJ ROMÂNIA

În plus, codul de punctaj s-a schimbat, cele mai afectate fiind solul şi bârna, adică aparatele noastre forte. "Acum aveam şansa să aflăm ce putem. Vreau să văd care ne e locul după noul cod de punctaj", a declarat Forminte. La masculin, noul antrenor al lotului, Nicuşor Pascu, cel care până acum a pregătit echipa Elveţiei, va conta pe Daniel Popescu, Flavius Koczi, Marius Berbecar, Alin Jivan, Robert Stănescu şi Cosmin Popescu, ultimul înlocuindu-l pe experimentatul Răzvan Şelariu, care s-a accidentat înaintea plecării în Italia. Astăzi sunt programate calificările la feminin, iar mâine cele la masculin. Primele medalii se vor acorda sâmbătă, când vor avea loc ambele concursuri la individual compus, iar finalele pe aparate se vor desfăşura duminică.

×
Subiecte în articol: sport