x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tocală, în cărţi la MTS

Tocală, în cărţi la MTS

de Vlad Ionescu    |    24 Iul 2009   •   00:00
Tocală, în cărţi la MTS
Sursa foto: RADU TUTA/AGERPRES

Preşedintele FR de Baschet, Carmen Tocală, are şanse mari să fie numită secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, post rămas vacant după demisia lui Octavian Bellu.



În momentul de faţă, numirea unui şef la Departamentul Sport reprezintă o prioritate pentru ministrul Sorina Plăcintă. Aceasta a avut o întâlnire cu preşedinţii principalelor federaţii, la care au mai participat Mariana Bitang, Octavian Bellu şi Octavian Morariu, cărora le-a cerut sprijinul pentru găsirea unui om cu personalitate şi experienţă, care să nu deţină vreo funcţie politică.

Au fost avansate mai multe nume, între care Bellu, Bitang, Ana Pascu, Elena Frâncu sau Cristian Poteraş, însă toţi au refuzat. Singura care nu a spus nici da, nici nu a fost Carmen Tocală (foto). Aceasta aşteaptă mai întâi o propunere concretă şi abia apoi va lua o decizie.

"Este foarte greu să îi urmezi unui nume ca Bellu. Trebuie să existe mai întâi o propunere, apoi vreau să văd fişa postului şi, nu în ultimul rând, să se aprobe strategia naţională pe care o voi face împreună cu oamenii de sport. Fără o astfel de strategie, sportul românesc moare. Indiferent însă cine va fi, acesta va avea nevoie de o echipă, care este chiar mai importantă decât secretarul de stat", a spus Carmen Tocală.

În contrast cu Monica Iacob Ridzi, Sorina Plăcintă a lăsat o impresie bună oamenilor de sport. "Faptul că ne-a cerut sprijinul este un semnal pozitiv. A promis că va încerca să ajungă la zi cu premierile sportivilor, dar şi cu rentele viagere, care nu s-au mai plătit de o lună", a declarat unul dintre participanţii la întâlnire.

×
Subiecte în articol: sport