x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Toja-mania în Ghencea

Toja-mania în Ghencea

de Mihai Igirosanu    |    Florin Gongu    |    18 Aug 2008   •   00:00
Toja-mania în Ghencea

STEAUA – FC ARGEŞ 2-0  ●  Succes lejer şi un stîngaci idolatrizat
Dincolo de succesul lejer în faţa piteştenilor, Steaua a cîştigat un jucător spectaculos, columbianul Juan Carlos Toja, autorul unor execuţii care i-au ridicat deseori în picioare pe suporterii din Ghencea. 



STEAUA – FC ARGEŞ 2-0  ●  Succes lejer şi un stîngaci idolatrizat
Dincolo de succesul lejer în faţa piteştenilor, Steaua a cîştigat un jucător spectaculos, columbianul Juan Carlos Toja, autorul unor execuţii care i-au ridicat deseori în picioare pe suporterii din Ghencea.  

Pe lîngă cele două goluri, "roş-albaştrii" au mai irosit şi un penalty în prima repriză prin brazilianul Arthuro, lăsat să execute de către căpitanul Mirel Rădoi. "Era foarte sigur că va înscrie. L-am lăsat pe el să bată, pentru că un atacant are mai mare nevoie de goluri decît un fundaş", a comentat Rădoi după meci.  

DORINŢĂ. "Sînt mulţumit de victorie, dar scorul putea fi mai mare. S-a acumulat o stare de oboseală la unii jucători. De aici şi lipsa de concentrare şi ratările. Nu cred că victoria poate fi pusă la îndoială, avem nevoie de astfel de rezultate în perspectiva partidei cu Galatasaray. Nu mă îngrijorează ratările jucătorilor mei, dar m-aş bucura dacă ar înscrie mai des. Trebuie să ne îmbunătăţim jocul şi să cîştigăm în continuare. Mi-aş dori o agresivitate mai mare, mai ales la jocurile de acasă, pentru că văd că jucătorii noştri cam ies loviţi", a spus antrenorul Stelei, Marius Lăcătuş. Eroul serii, columbianul Toja, a declarat: "Nu mă aşteptam la aşa o atmosferă plăcută. Aici, suporterii se comportă ca în America de Sud, scandează, sar, în SUA sînt mai liniştiţi, este diferenţă de oa­meni. Visul meu este Liga Campio­nilor şi vreau să mi-l împlinesc".  

Penescu

După ce înaintea meciului a contestat vehement delegarea centralului Teodor Crăciunescu, patronul piteştenilor, Cornel Penescu, şi-a schimbat radical discursul după meci: "Steaua îmi dă lecţii de fotbal, trebuie să mai învăţ. Cred că ne-ar fi bătut chiar dacă nu ar fi fost acea eli­mi­nare a lui Kamara. Eu sînt la intrare în lumea fotbalului. Gre­şe­lile vin de la noi". "Victoria Ste­lei este meritată", a spus an­trenorul Argeşului, Ionuţ Badea.

Sprijin pentru Nicoliţă

Revenirea în prim-plan a lui Bănel Nicoliţă este un alt cîştig important pentru Steaua, jocul său bun de la Istanbul şi de sîmbătă seară cu FC Argeş, cînd a deschis scorul şi a creat golul doi, readucîndu-l în inimile fanilor. "Nicoliţă e un jucător de moral. Trebuie să ştie că are toată susţinerea noastră. Sperăm să o ţină tot aşa, pentru că avem nevoie de un jucător ca el. Şi suporterii au început să fie alături de el, aşa că sînt convins că va fi bine", a declarat stoperul Sorin Ghionea. "Pe Bănel nu pot să-l critic. Pe alţii poate, însă pe Bănel nu. A înţeles de ce l-am urecheat, nu i se mai înmoaie genunchii şi este pe drumul cel bun", a spus, la rîndul său, finanţatorul Gigi Becali. Autorul golului de 2-0, Bogdan Stancu, era foarte mulţumit la finalul jocului: "Am simţit că voi marca. Sînt foarte fericit că am înscris şi sper să o fac cît mai des".

×
Subiecte în articol: sport