x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tomori: “Oltchimul este favorită la câştigarea grupei”

Tomori: “Oltchimul este favorită la câştigarea grupei”

de Istvan Deak    |    31 Ian 2013   •   14:04
Tomori: “Oltchimul este favorită la câştigarea grupei”
Sursa foto: Andrei Moise/Intact Images
Cea mai bună handbalistă a Ungariei în 2012 joacă duminică la Vâlcea

Cea mai bună handbalistă a Ungariei în 2012, jucătoarea lui Ferencvaros Budapesta, Zsuzsanna Tomori, a fost iertată de EHF şi va evolua duminică la Vâlcea, în prima partidă a fazei a doua a grupelor Ligii Campionilor la handbal.

În minutul 58 al meciului Larvik-Ferencvaros, disputat în data de 17 noiembrie, Tomori a fost sancţionată cu cartonaş roşu direct pentru comportament nesportiv. Fiind recidivistă, maghiarii se aşteptau la o suspendare, însă forul european a iertat-o, astfel că ea va evolua împotriva Oltchimului. “Aşteptam cu sufletul la gură decizia, fiindcă se apropria ziua meciului şi era încă neclar dacă voi avea drept de joc. Îmi doream enorm să joc la Vâlcea. Fiind vorba de un cartonaş roşu direct, eram convinsă că voi fi suspendată”, spune Tomori pentru site-ul oficial al clubului.

Interul stânga al unguroaicelor nu îşi pune mari speranţe în meciul de duminică. “Trebuie să fim realişti şi să acceptăm că nu avem şanse prea mari de victorie la Vâlcea. Noi sperăm să facem un meci bun, să punem probleme campioanei României, ceea ce ne-ar da încredere pentru meciul de acasă cu Zvezda. Nici nu mai trebuie să amintesc de atmosfera infernală care ne aşteaptă la Vâlcea. Liga Campionilor nu se compară cu campionatul intern. Trebuie să ne limpezim minţile şi să înţelegem că ne aşteaptă o luptă extrem de dificilă”, recunoaşte handbalista de 25 de ani.

Favorită certă

Cât despre şansele de calificare în semifinale, Tomori vede Oltchimul ca favorită certă la locul 1 în grupă. “În prima fază a grupelor am debutat cu o victorie în Rusia, în faţa celor de la Dinamo Volgograd (37-21), însă trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Suntem în primele opt echipe ale lumii. La acest nivel un gol face diferenţa între victorie şi înfrângere. Vâlcea este favorita grupei noastre. Vorbim de o echipă de alt nivel, care dispune de 12-13 jucătoare de clasă mondială. Campioana României este o echipă de nivelul lui Gyor. Ar fi un miracol să intrăm în semifinale. Calificarea noastră se va decide în meciurile directe cu Krim Ljubljana şi Zvezda Zvenigorod. Dacă vom reuşi să le învingem acasă şi să luăm punct sau puncte în deplasare, atunci jucătoarele de la Vâlcea pot juca extrem de relaxate cu noi”, a încheiat Tomori.

80% dintre titularele Ungariei

FTC Budapesta se bazează pe cel mai tânăr lot din Liga Campionilor cu 12 jucătoare sub 22 de ani. Antrenorul Gabor Elek mizează în meciurile din Ligă doar pe 8-9 handbaliste. În formula standard se regăsesc cinci jucătoare din naţionala Ungariei: Piroska Szamoranszki (pivot), Zsuzsanna Tomori (inter stânga), Zita Szucsanszki (coordonator), Orsolya Verten (extremă stânga), Monika Kovacsicz (extremă dreapta), la care se adaugă cele două straniere, iberica Nerea Pena Abaurrea (inter dreapta) şi portarul din Belarus, Alena Abramovic.


×
Subiecte în articol: handbal oltchim grupe