x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tot cu Vîlcea şef

Tot cu Vîlcea şef

de Ionut Paduraru    |    09 Iul 2008   •   00:00
Tot cu Vîlcea şef

CCA  ● Arbitrii rămîn cu aceeaşi conducere
În ciuda informaţiilor privind înlocuirea sa cu Sorin Corpodean, Gheorghe Constantin a confirmat ieri că va rămîne preşedintele CCA şi în sezonul viitor.



CCA  ● Arbitrii rămîn cu aceeaşi conducere
În ciuda informaţiilor privind înlocuirea sa cu Sorin Corpodean, Gheorghe Constantin a confirmat ieri că va rămîne preşedintele CCA şi în sezonul viitor.

Nemulţumit de faptul că funcţia sa avea doar un rol formal, delegările fiind făcute de Ionuţ Lupescu, Costică Vîlcea anunţa în luna martie că se va retrage la sfîrşitul ediţiei 2007/2008. S-a răzgîndit ieri, după o întrevedere cu preşedintele FRF. "Am avut o discuţie cu domnul Mircea Sandu şi, în principiu, eu mi-am dat acordul să continuu la CCA, pentru că e normal să îmi duc mandatul la bun sfîrşit. Mai aşteptăm să se liniştească şi dumnealui cu problemele pe care le are, dar pînă atunci eu îmi văd de treabă, cu problemele pe care le avem noi la Comisia Centrală şi facem ce trebuie făcut", a declarat Gheorghe Constantin.

DELEGĂRI. Deşi a acceptat să-şi continue mandatul, Constantin nu este sigur că CCA va avea un rol în desemnarea arbitrilor care vor conduce partidele din sezonul viitor al Ligii I. "Fără discuţie că delegările ar trebui să revină la CCA în sezonul viitor, dar voi fi de acord cu orice va hotărî Adunarea Generală la 21 iulie, pentru că vreau să fie bine pentru toată lumea. O variantă poate fi cea care se discută de mai mult timp, cu tragerea la sorţi, dar nu să se tragă arbitrii la sorţi la grămadă. Fiecare meci are un grad de dificultate diferit şi de aceea CCA ar trebui să desemneze trei-patru arbitri care ar putea să conducă acele partide, iar dintre aceştia să fie unul tras la sorţi. Nu poţi să pui un arbitru de pe locul 14 să conducă un meci de o importanţă foarte mare", a spus Gheorghe Constantin.

Şeful CCA s-a declarat mulţumit de prestaţia arbitrilor în campionatul precedent, dar a vorbit şi despre o restructurare a loturilor A şi B: "Sînt mulţumit de ce au făcut arbitrii în sezonul trecut, ţinînd cont de faptul că foarte mulţi sînt tineri şi întîmpină şi unele dificultăţi în a arbitra. Îmi doream să fie şi mai bine. A fost un risc să aruncăm în luptă mulţi tineri, dar din fericire mulţi au confirmat şi vor rămîne pentru mai mult timp în lotul A. Există unul sau doi pe care trebuie să îi mai trimitem pe la Liga a II-a pentru că nu au dat randamentul aşteptat. La 13 iulie vom anunţa componenţa loturilor pentru sezonul 2008/2009".

×
Subiecte în articol: sport