x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport TRAGEDIE / Dossey a murit

TRAGEDIE / Dossey a murit

de Madalina Corbeanu    |    10 Dec 2008   •   00:00
TRAGEDIE / Dossey a murit

Portarul ghanez Ibrahim Dossey a decedat ieri-dimineaţă, în jurul orei 4:30, la trei luni după ce intrase în comă în urma unui grav accident de circulaţie şi la doar o zi după ce o campanie umanitară reuşise să strângă pentru el o jumătate de miliard de lei vechi.



Fostul jucător de la FC Braşov şi Rapid a fost rănit grav într-un accident petrecut la 13 septembrie, pe DN 1, în apropierea localităţii Breaza. El a intrat în comă după ce a suferit un traumatism cranio-cerebral grav şi o fractură craniană cu înfundare. În accident au mai fost rănite două persoane, o femeie în vârstă de 30 de ani şi un copil de 9 ani, care nu au avut probleme grave. Pentru că starea sa se agravase, Dossey a fost mutat luni de la Spitalul Universitar la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni, unde a decedat peste câteva ore. "M-a sunat soţia lui şi m-a anunţat că Dossey a murit. Sunt consternat. Probabil trebuia mutat din spital. Am făcut degeaba campania umanitară în urma căreia am strâns 50.000 de lei pentru el", a spus ieri fotbalistul Ionuţ Dragomir, fost coleg cu Dossey la Pandurii Târgu-Jiu. Ibrahim Dossey a venit pentru prima oară în România în 2001, la FC Braşov, şi a mai evoluat apoi la Rapid, Unirea Sânicolau-Mare şi Pandurii, adunând în total 92 de meciuri în prima divizie şi 37 în cea secundă.

Lumea fotbalului a fost cutremurată de vestea trecerii în nefiinţă a lui Dossey. "Dumnezeu să îl ierte! Ştiam şi eu ce ştie toată lumea, că a avut un accident în toamnă, dar aşa cum Doboş şi-a revenit, speram să îşi revină şi el. L-am cunoscut bine şi pot spune că nu am auzit pe cineva vorbindu-l de rău. Era un exemplu de caracter", a declarat Ioan Niculaie, patronul lui FC Braşov. "Pe Dossey îl ştiu de la Rapid. Era admirabil, de el nu trebuia să tragă nimeni ca să muncească. Ibrahim a fost unul dintre străinii care nu au venit în România ca să păcălească fotbalul", a spus şi Dinu Gheorghe. Petre Gavrilă, antrenorul care l-a promovat pe Dossey, s-a declarat şi el consternat: "I-am fost ca un tată aici... era ca şi copilul meu. Timp de trei ani a fost portarul cu cea mai bună medie din campionat, iar asta spune multe despre el. Nu degeaba l-a vrut şi Steaua, şi Rapidul. Din păcate, nu a avut şansă".

×
Subiecte în articol: sport dossey