x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Transfer - Lobont, la Dinamo

Transfer - Lobont, la Dinamo

de Daniel Stan    |    15 Ian 2007   •   00:00
Transfer - Lobont, la Dinamo

Oficialii Fiorentinei ar fi dorit doar un imprumut pana la vara, insa "cainii" nu au fost de acord. Ieri insa, impresarul Victor Becali a confirmat faptul ca Lobont va fi transferat definitiv, in schimbul sumei de 750.000 de euro. Desi, la un moment dat, parea o pista inchisa, transferul lui Bogdan Lobont a revenit in actualitate, goal-keeper-ul dandu-si acordul sambata pentru o revenire dupa cinci ani in "Stefan cel Mare". Ieri, impresarul Victor Becali a rezolvat situatia, iar Lobont se va alatura cel mai tarziu maine noilor coechipieri.

DEFINITIV. "Nu mi-a stat gandul la vacanta. Am discutat in fiecare zi pe tema acestui transfer. Am dorit sa-l luam definitiv, avem o strategie pe termen lung, nu mai vrem imprumuturi. Facem orice efort financiar este nevoie", a declarat directorul executiv, Cristi Borcea. Cel mai tarziu maine, Lobont va veni in tara si va semna un contract valabil pe patru sezoane si jumatate. "Este adevarat, Lobont va fi jucatorul lui Dinamo pentru patru ani si jumatate. Si-a trimis intelegerea prin fax", a confirmat impresarul Victor Becali. Conform agentiei italiene Raisport, "cainii" vor achita Fiorentinei 750.000 de euro, iar Lobont va avea la Dinamo un slariu de 320.000 de euro.

AJUTOR. Un rol important in realizarea tranzactiei l-a avut si Adrian Mutu, unul dintre idolii Fiorentinei, care ar fi insistat pe langa oficiali sa-l lase pe prietenul sau sa plece la Dinamo, mai ales ca aici va juca titular si va reveni si in vizorul echipei nationale. "Mi l-am dorit pe Lobont. A meritat insistentele", a declarat antrenorul Mircea Rednic. Internationalul roman a mai fost dorit de mai multe echipe din Italia, precum si de formatia spaniola Osasuna, dar, in cele din urma, a ales-o pe Dinamo. "Loby" revine in "Stefan cel Mare" dupa cinci ani, in sezonul 2001-2002 cucerind titlul de campion, dupa care s-a reintors la Ajax Amsterdam.

ACORD
"Lobont este jucatorul lui Dinamo pentru patru ani si jumatate. Negocierile nu au fost usoare, mai ales ca Fiorentina avea si alte oferte pentru Bogdan. In cele din urma, i-am induplecat. Au fost si probleme, ei doreau un imprumut, iar Dinamo un transfer definitiv. Cel mai important pentru el este faptul ca va putea reveni si in atentia echipei nationale"
Victor Becali
impresar

GLEN MOSS: "A FOST UN DEZASTRU!"
Transferat la Dinamo vara trecuta, neozeelandezul Glenn Moss va parasi gruparea din "Stefan cel Mare" dupa ce antrenorul Mircea Rednic l-a anuntat ca nu mai conteaza pe serviciile lui. "Trebuie sa plec din fotbalul romanesc. Acest transfer a fost un dezastru. A fost cea mai frustranta perioada din cariera mea. Stiu ce pot, dar nu mi s-a dat nici o sansa", a declarat goalkeeper-ul, care isi doreste un transfer in campionatul tarii sale, la New Zeeland Knights. Momentan, Moss se afla in Australia, la Sydney, unde isi pregateste despartirea de Dinamo. "Romanii sunt cunoscuti pentru faptul ca se uita la fiecare cent cand e vorba despre transferuri. Dar cum nu au platit nimic pentru mine, sunt optimist ca voi fi lasat sa plec cat mai repede", a mai adaugat neozeelandezul, care se teme ca, dupa experienta ratata cu Dinamo, va pierde si postul de titular in nationala Noii Zeelande. Moss a fost titular la Dinamo doar in patru partide, din cele 19 etape disputate in sezonul de toamna. In prezent, dupa venirea lui Bogdan Lobont, "cainii" au trei portari, incluzandu-i pe Matache si pe letonul Romanovs.

×
Subiecte în articol: sport dinamo lobonţ