x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Transfer sau cacealma?

Transfer sau cacealma?

de Mihai Igirosanu    |    15 Ian 2008   •   00:00
Transfer sau cacealma?

Patronul Stelei a anunţat ieri transferul lui Nicolae Dică la Benfica Lisabona pentru patru milioane de euro. Tranzacţia este însă dezminţită de oficialii lusitani, nefiind exclus ca afacerea să fie doar o cacealma tipică fotbalului românesc.

MERCATO - Roş-albaştrii anunţă acordul cu Benfica pentru nicolae Dică


Patronul Stelei a anunţat ieri transferul lui Nicolae Dică la Benfica Lisabona pentru patru milioane de euro. Tranzacţia este însă dezminţită de oficialii lusitani, nefiind exclus ca afacerea să fie doar o cacealma tipică fotbalului românesc.

 

Dimineaţa, Gigi Becali a anunţat că Dică va ajunge la Benfica pentru suma de 4 milioane de euro, care l-ar transforma pe golgeterul Stelei în cel mai scump jucător plecat vreodată din România. Deocamdată, cele mai scumpe transferuri sunt cele ale rapidistului Mazilu, la Dnepr, pentru 3,75 milioane de euro, urmat de cele ale unui alt rapidist, Daniel Niculae (la Auxerre), şi al stelistului George Ogăraru (la Ajax), ambele valorând 3,3 milioane. Numai că spre prânz, prin intermediul purtătorului de cuvânt, portughezii au dezminţit cu vehemenţă transferul.

 

CONTRADICŢII. “Salariul lui Dică mai trebuie să fie aranjat de Giovanni, în rest, în mare proporţie e dat la Benfica. Suma e de patru milioane de euro”, a încheiat boss-ul din Ghencea. Surpriza a apărut însă la prânz, când Benfica a oferit prima reacţie vizavi de presupusa tranzacţie. “Nu există nici un interes pentru jucător, poate a fost doar o tentativă de a creşte valoarea fotbalistului din partea preşedintelui de la Steaua”, a declarat purtătorul de cuvânt al Benficăi. Mai mult, gruparea din Lisabona a dat publicităţii un comunicat pe site-ul oficial, prin care dezminte interesul pentru Nicolae Dică. “Circulă un zvon în presa din România conform căruia atacantul de la Steaua Bucureşti, Nicolae Dică, s-a transferat la Benfica Lisabona. Conducerea clubului Benfica dezminte această informaţie, negând că există vreun interes al societăţii sportive pentru jucătorul menţionat”, se precizează. La puţin timp după ce anunţase transferul, Gigi Becali şi-a schimbat declaraţia: “Transferul lui nu e sigur, lucrurile se pot suci. Până nu semnează, nu putem spune că Dică e la Benfica. Probabil va semna săptâmăna asta”. La rândul său, atacantul stelist nu ştia nimic luni dimineaţă despre un eventual transfer, el sunând-o pe soţia sa, Corina, şi transmiţându-i că nu are informaţii despre eventuala plecare.

 

Goian

Tot cu prilejul declaraţiilor referitoare la presupusul transfer al lui Dică la Benfica, Gigi Becali a mai prevestit o “mutare” de excepţie. Liderul grupării din Ghencea a anunţat şi o iminentă plecare a stoperului Dorin Goian. “E posibil să plece şi Goian, dar va pleca pe 7-8 milioane de euro”, susţine Becali. Conform zvonurilor de iarnă, internaţionalul Goian ar fi dorit de câteva echipe din Premier League, printre care şi Newcastle United.

 

Sepsi, prezentat

După ce a mai efectuat o serie de teste medicale, internaţionalul de tineret Laszlo Sepsi, a semnat ieri după-amiază un contract pe cinci sezoane şi jumătate cu Benfica Lisabona şi va fi prezentat oficial presei portugheze. Sepsi s-a întâlnit duminică seară cu preşedintele “vulturilor”, Luís Filipe Vieira, iar cotidianul O Jogo a anunţat că fotbalistul român va susţine astăzi primul antrenament la Benfica, sub conducerea lui Jose Antonio Camacho. “Laszlo Sepsi va ocupa locul rămas vacant după plecarea lui Miguelito la Sporting Braga. Oficialii de la Benfica l-au urmărit cu atenţie de mai mult timp şi au încercat, fără succes, să-l împrumute”, mai notează O Jogo. Cotidianul mai adaugă că Sepsi era şi în atenţia unor echipe precum Liverpool sau Atletico Madrid, dar şi Steaua sau Dinamo au încercat achiziţionarea lui. Publicaţia portugheză notează că Sepsi, care este însoţit la Lisabona de antrenorul Ioan Ovidiu Sabău, a vizitat oraşul şi a făcut cumpărături.

 

Topul transferurilor-record din liga 1

     

 Jucător                      De la             La                  Milioane $           An

 

  1. Nicolae Dică (?)     Steaua  Benfica            5,9           2008

  2. Ionuţ Mazilu           Rapid   Dnepr             5,5          2008

  3. Daniel Niculae        Rapid   Auxerre           4,8           2006

  4. George Ogăraru     Steaua  Ajax               4,8          2006

  5. Gheorghe Hagi       Steaua  Real Madrid      4          1990

  6. Marius Niculae       Dinamo Sporting            3         2001

  7. Cristian Chivu         “U” Craiova     Ajax      2,7           1999

  8. Florin Bratu            Rapid   Galatasaray       2,6          2003   

  9. Laszlo Sepsi           Gl. Bistriţa Benfica         2,6          2008

10. Ilie Dumitrescu        Steaua  Tottenham       2.5        1994

11. Paul Codrea           FC Argeş Genoa             2,5            2001

12. Adrian Mutu           Dinamo  Inter               2,1          1999

 

×
Subiecte în articol: sport steaua milioane dică benfica sepsi