x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Trebuie să batem tot

Trebuie să batem tot

de Vlad Ionescu    |    12 Dec 2009   •   00:00
Trebuie să batem tot
Sursa foto: Jiang Fan/Agerpres

Naţionala României întâlneşte China (azi, ora 11:15, în direct la TVR 1), în primul meci din grupa principală II. Ca să ajungă sigur în semifinale şi să nu depindă de jocul rezultatelor, tricolorele sunt obligate să câştige toate partidele care au rămas.



Înfrângerea la limită suferită în faţa Norvegiei, scor 24-25, a complicat într-o oarecare măsură situaţia echipei noastre, care nu mai are voie să facă nici un pas greşit în următoarele trei meciuri, pentru a se califica în careul de aşi. Primul adversar, China, este şi cel mai abordabil, deşi acesta are avantajul terenului propriu. Pentru fetele lui Radu Voina, adevăratele probleme vor începe de mâine, când este programat meciul cu Spania. Ibericele, din rândul cărora o remarcăm pe fosta noastră internaţională Mihaela Ciobanu, cotată printre cele mai bune portăriţe la acest turneu, a furnizat marea surpriză la Europenele de anul trecut, când a câştigat medalia de argint. Atunci, România şi Spania s-au întâlnit tot în grupele principale, adversarele noastre câştigând clar, cu 26-18! Marţi, tricolorele vor întâlni medaliata cu bronz la JO de la Beijing, Coreea de Sud, echipă cu un stil de joc care nu prea este pe placul nostru. Asiaticele o au în lot pe Sunhee Woo, o bună cunoscătoare a handbalului românesc, care a evoluat o perioadă la Rulmentul Braşov.

GAŢU ESTE OPTIMIST
Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, nu şi-a pierdut încrederea că fetele noastre vor ajunge în semifinale. "Ne păstrăm şansele, dar drumul e mai greu, mai puţin bătătorit. Simt că meciul cu Norvegia se va mai juca o dată, şi acest lucru nu se poate întâmpla decât în finala mare", a spus el.

GRUPA PRINCIPALĂ II

1.    Spania                  2    2    0    0    55-39    4p
2.    Norvegia               2    2    0    0    50-43    4p
3.    Coreea de Sud     2    1    0    1    60-53    2p
4.    România               2    1    0    1    55-50    2p
5.    Ungaria                 2    0    0    2    44-56    0p
6.    China                    2    0    0    2    37-60    0p

×
Subiecte în articol: sport