x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Trei pentru un loc in Divizia A

Trei pentru un loc in Divizia A

01 Iun 2004   •   00:00

Singurele echipe pentru care meciurile din ultima etapa mai au vreo miza. FCM Bacau, Ceahlaul si Petrolul sunt condamnate sa lupte pana in ultima clipa pentru un loc in prima divizie.

SORIN ANGHEL

Cum Dinamo a devenit campioana, in ultima etapa, atentia va fi indreptata catre meciurile cu implicatii in zona de jos a clasamentului. FCM Bacau, Ceahlaul si Petrolul se vor lupta in ultimele 90 de minute ale acestei editii de campionat pentru un loc care sa le dea dreptul si la anul sa joace in primul esalon.

BACAU. Formatia pregatita de Ionut Lupescu are cele mai multe sanse de a evita retrogradarea. Bacauanii depind numai de ei in meciul de joi, o victorie la Galati fiind echivalenta cu mentinerea in Divizia A. FCM Bacau ar putea supravietui si in cazul unui remize, cu conditia insa ca Ceahlaul si Petrolul sa nu castige. Sechelariu va avea echipa si sezonul viitor in prima liga chiar si in cazul unei infrangeri, cu conditia ca celelalte contracandidate sa piarda.

CEAHLAUL. "Plaiesii" sunt la mana "cainilor". In ultima etapa, echipa lui Gheorghe Stefan joaca in compania lui Dinamo. Ioan Andone a anuntat deja ca le va da drumul mai devreme in vacanta jucatorilor de baza, urmand ca joi sa utilizeze si unii fotbalisti proveniti de la echipa a doua, astfel ca Ceahlaul va avea un meci mai usor. O victorie nu ar fi insa suficienta pentru echipa lui Marius Lacatus, daca Bacaul bate la Galati. O infrangere pentru nemteni ar fi echivalenta cu retrogradarea, indiferent de rezultatul celorlalte partide.

PETROLUL. Ploiestenii sunt cei care depind cel mai mult de rezultatele contracandidatelor. Petrolul are nevoie de o victorie la Alba-Iulia, dar aceasta ar fi lipsita de valoare in cazul in care "moldovencele" nu se incurca. Pentru "gazari" ar fi util si o remiza a Ceahlaului, care in combinatie cu o infrangere a bacauanilor, ar aduce toate cele 3 formatii la egalitate de puncte. In acest caz, echipa pregatita de Florin Marin ar fi cea care ar ramane in Divizia A, fiind favorizata de rezultatul meciurilor directe.

Oradea Lupta pentru barem

Un alt meci cu miza care se va disputa in etapa de joi este cel dintre FC Oradea si FC Brasov. Bihorenii au in clipa de fata 23 de puncte, fara nici o sansa de a mai evita retrogradarea. Pentru formatia pregatita de Zsolt Muzsnay, cele 3 puncte din partida cu brasovenii sunt foarte importante pentru indeplinirea baremului obligatoriu de 25 de puncte. FC Oradea ar putea juca si in sezonul viitor in Divizia A, conducatorii formatiei de pe Cris sperand intr-o fuziune cu CFR Cluj.

Petrolul va motiva financiar adversarele rivalelor

Cum Petrolul are cele mai mici sanse de a evita retrogradarea, conducatorii ploiesteni au decis sa motiveze financiar adversarele contracandidatelor. Astfel, Otelul, echipa care datoreaza prezenta in actualul sezon de Divizia A chiar Petrolului, va fi si motivata financiar de catre "gazari", conducerea ploiestenilor asteptandu-se ca si echipa lor sa beneficieze de acelasi "tratament" la Alba-Iulia. "Sa fiti siguri ca toate echipele implicate in lupta pentru salvare vor incerca si aceasta cale", a spus presedintele Petre Buduru, care s-a bucurat ca Ioan Andone si Sorin Cartu au anuntat ca nu-si vor menaja toti jucatorii in etapa de joi.

Ceahlaul face astazi apel

Nemultumiti de sanctiunile foarte dure pe care le-au primit dupa meciul de pe teren propriu cu FC Brasov, scor 0-3, conducatorii Ceahlaului au facut apel la Comisia de profil al LPF. Presedintele Gheorghe Stefan (foto) a fost suspendat doi ani, in vreme ce Nohai si Burdujan au primit doua, respectiv trei etape de suspendare. Clubului Ceahlaul i-a fost ridicat dreptul de a organiza meciurile de teren propriu la Piatra-Neamt. "Apelul" nemtenilor va fi judecat astazi, moldovenii sperand ca cei doi jucatori eliminati in partida cu brasovenii vor primi drept de joc in partida cu Dinamo. "Pinalti" spera ca formatia pe care o patroneaza sa-si recapete dreptul de a juca meciurile sub Pietricica. In caz contrar, partida dintre Ceahlaul si Dinamo se va disputa la Vaslui, directorul sportiv al moldovenilor, Ion Mironas, vizitand ieri stadionul . Comisia de licente a FRF, condusa de Viorel Duru, a luat in discutie ieri dosarul de obtinere a licentei de catre clubul Apulum Alba-Iulia. In cazul in care formatia finantata de Emanoil Savin nu va indeplini normele impuse de UEFA, Apulum nu va mai participa in campionatul urmator, locul sau fiind luat de ocupanta locului 14.
×
Subiecte în articol: sport echipa ceahlăul