x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Tricolori" in carje

"Tricolori" in carje

31 Aug 2004   •   00:00

Din cauza accidentarilor, selectionerul Anghel Iordanescu are mari probleme de efectiv, in special in aparare. In aceste conditii, "bancarul" Moldovan si rapidistul Constantin au primit botezul echipei nationale.

PAUL ANDONE, SORIN ANGHEL

Dupa un debut cu emotii, in care "tricolorii" au trecut de Finlanda, scor 2-1, selectionerul Anghel Iordanescu a pornit ieri cea de-a doua actiune din campania de calificare la CM 2006. Mutu si compania au de infruntat Macedonia si Andorra, doi adversari de mana a doua.

ACCIDENTATI. Problemele nu lipsesc din sanul echipei nationale. Selectionerul Anghel Iordanescu are multi indisponibili, in special in randul fundasilor centrali. In aceste conditii, "Generalul" a fost nevoit sa il convoace in premiera pe "bancarul" Flavius Moldovan. O alta noutate o reprezinta chemarea in ultimul moment a lui George Curca, portarul Farului inlocuindu-l pe Cristi Munteanu, dupa ce dinamovistul a gresit decisiv in partida "cainilor" de la Cluj.

SACRIFICII. Anghel Iordanescu nu este multumit nici de jucatorii convocati pentru aceasta actiune. "Generalul" este ingrijorat de faptul ca Mutu, Ovidiu Petre, Lobont, Mitea si Marius Niculae nu joaca in mod constant la echipele lor de club. "Macedonia este un adversar periculos, cu jucatori valorosi. In deplasare au marcat mereu, iar pentru noi este important sa nu primim gol" au fost cuvintele selectionerului.

DORINTA

"Imi doresc sa obtinem un rezultat de 1-0 cu Macedonia si tot un 1-0 cu Andorra si cele sase puncte. Cat despre aparare, daca Iencsi este acolo, totul este bine. Eu cred ca avem puterea sa trecem peste acesti adversari, care sunt totusi imprevizibili" - Daniel Pancu

INDIFERENTA

"Sper sa nu dezamagesc pe nimeni. Cred ca Anghel Iordanescu m-a iertat daca m-a chemat la echipa nationala. Sunt pregatit sa joc pe orice post: atacant, portar, pentru ca, daca esti convocat, nu mai conteaza ce joci, important e sa castige echipa" - George Ogararu

INCREDERE

"Meciurile cu Macedonia si Andorra sunt foarte importante si ne trebuie cele sase puncte. Stim ca Macedonia este o echipa masiva, cu jucatori bine claditi, dar avem timp sa-i cunoastem mai bine. Criza de fundasi nu este problema mea" - Ionel Danciulescu

ANTRENAMENT EPUIZANT PENTRU "TRICOLORI"

Dupa reunirea de la Casa Fotbalului, "tricolorii" au intrat in cantonament la Izvorani. Incepand cu ora 18:00, selectionerul Anghel Iordanescu a condus o sedinta de pregatire la baza de la Saftica. La antrenamentul care a durat 70 de minute au participat toti jucatori. Neaga, Cernat, Nicolae Dica, Soava, Stoican, Barcauan, Florentin Petre, Danciulescu, Marica, Ogararu, Rat si Dancia s-au pregatit separat, ei acuzand o usoara stare de oboseala. Restul jucatorilor au avut parte de o sedinta de pregatire care i-a epuizat din punct de vedere fizic, multi dintre ei prabusindu-se pe teren din cauza efortului. "Dupa opinia mea a fost un antrenament normal, pe care jucatorii il efectueaza la inceputul fiecarei saptamani, cand se pune baza pe factorul fizic", a explicat "Generalul". Atacantul lui Sporting Lisabona, Marius Niculae a suferit o accidentare usoara la piciorul stang dupa un duel cu Adrian Iencsi, dar el a continuat antrenamentul, prezenta sa in partida de sambata, cu Macedonia, nefiind pusa in pericol. Sosit direct la baza de la Saftica, fara a mai trece pe la Izvorani, Adrian Mutu nu este ingrijorat de accidentarile pe care le-au suferit unii jucatori de baza. "Trebuie sa tragem de noi si sa fim in forma la meciul cu Macedonia. Cei care sunt nou-veniti vor arata ca merita sa fie aici. Inaintea partidelor cu Cehia si Olanda trebuie sa adunam maximum de puncte", a spus Mutu.

TINERET

Nemultumit de prestatiile lui Mihaita Plesan din primele etape ale campionatului, selectionerul Anghel Iordanescu a renuntat la serviciile mijlocasului oltean. Fotbalistul Universitatii Craiova a fost convocat, in schimb, la lotul de tineret, pregatit de Nae Manea. Selectionerul "tricolorilor mici" l-a reprimit la echipa si pe rapidistul Lucian Burdujan, desi initial acesta anuntase ca nu se poate prezenta in cantonamentul de la Craiova din cauza unor probleme de ordin personal. Giulesteanul va fi prezent incepand de astazi la antrenamentele "tineretului".
×
Subiecte în articol: sport anghel anghel iordanescu macedonia