x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tricolorii, cosmarul lui Berti Vogts

Tricolorii, cosmarul lui Berti Vogts

01 Apr 2004   •   00:00

Soarta selectionerului Scotiei, Berti Vogts, depindea foarte mult de rezultatul meciului de aseara, postul lui fiind in pericol in cazul unei noi infrangeri. Ceea ce s-a si intamplat.

Neamtul nu avea amintiri placute de pe urma meciurilor cu Romania. Pe 5 septembrie 1998, pe vremea cand se afla pe banca Germaniei, Vogts a fost demis in urma unei remize, 1-1, cu "nationala" noastra, care era condusa, in acea vreme, de actualul tehnician al Stelei, Victor Piturca. In acel amical, disputat in Malta, golul "tricolorilor " a fost inscris, din penalty, de Viorel Moldovan.

ASPECT. Jocul de aseara parea sa ia un aspect neasteptat, dupa ce romanii incepusera cu cateva duritati inexplicabile. Usor-usor, tricolorii au inceput sa impuna ritmul partidei, fara sa dea impresia ca se intrebuinteaza in mod special.

SCHIMBARE. La 0-2, Berti Vogts a realizat ca scaunul sau se subrezeste si l-a introdus pe McFadden. Acesta a reintrodus gazdele in meci prin reusita din minutul 57, cand a trecut cu usurinta de Chivu. A fost doar un foc de paie, pentru ca scotienii nu au mai demonstrat nimic pana la final, victoria ramanand in tabara tricolora, cu satisfactia primului succes pe "Hampden Park". Scotienii, in schimb, au inscris primul gol intr-un amical din 1996 incoace.

80 de fani romani in tribune

In tribunele stadionului Hampden Park au fost prezenti si aproximativ 80 de suporteri romani, ce agitau fulare tricolore. Cativa dintre acestia s-au asezat chiar in spatele bancii de rezerve a echipei noastre, incurajandu-i pe tricolori. Fanii scotieni nu s-au ingramadit deloc sa vina la meci, mai mult, cei 20.000 de spectatori protestand prin tacere la adresa selectionerului Berti Vogts, pe care nu il mai agreeaza dupa infrangerea rusinoasa din Olanda (0-6).

Scotienii, amenintati cu bombe

Reprezentativa Scotiei a fost evacuata marti seara din hotelul unde era cazata, in urma unei amenintari cu bomba. Potrivit celor de la Scottish TV, in jurul orei 23:00, jucatorilor li s-a solicitat sa paraseasca Hotelul Gleddoch House pentru ca inauntru s-ar afla o bomba. Politistii au perchezitionat cladirea fara sa gaseasca insa nimic suspect.

Ganea l-a rupt pe Kennedy

In minutul 15, fundasul John Kennedy, care joaca la Celtic, a reusit o recuperare prin alunecare, dar, din inertie, a fost lovit de Ganea. Interventia atacantului de la Wolverhampton cu talpa s-a dovedit fatala pentru tanarul scotian, care s-a aflat aseara la prima lui selectie la echipa nationala. Kennedy, care face 21 de ani la vara, a fost scos pe targa, fiind inlocuit cu Crainey, iar Ganea a scapat fara "galben".


Plesan, comparat cu Beckham si Ronaldinho

Ziarele britanice de ieri au avut numai cuvinte de lauda pentru selectionata de tineret a Romăniei. Cele mai frumoase aprecieri au fost primite de Mihaita Plesan, cel care a deschis scorul cu un sut de la 35 de metri. Cotidianul „The Glasgow Herald" apreciaza lovitura libera a lui Plesan, care a adus primul gol pentru Romănia, ca fiind „superioara oricarei executii a lui David Beckham", adaugand ca golul primit ii va provoca „repetate cosmaruri" portarului Samson. „The Scotsman" descrie executia din minutul sase a lui Plesan ca fiind „extraordinara", spunand despre mijlocasul oltean ca este „o copie destul de reusita a brazilianului Ronaldinho".


Satmari, mediator intre Gigi si Puiu

Articolele aparute in presa romana, cu declaratiile patronului stelist, Gigi Becali, care anuntase ca selectionerul Iordanescu doreste impacarea, i-au provocat nemultumirea Generalului.

ORDIN. Surse din interiorul echipei nationale dezvaluie ca ofiterul de presa al FRF, Sorin Satmari, a fost cel care a incercat medierea. El a purtat o discutie cu Iordanescu pe aceasta tema si, la un moment dat, Generalul a fost de acord sa fie abordat de boss-ul Stelei pentru o noua discutie impaciuitoare. Cu toate acestea, dupa ce a citit in presa de la Bucuresti declaratiile sforaitoare ale lui Gigi Becali, Iordanescu i-a „ordonat" ofiterului de presa sa dezminta ca l-ar fi asigurat pe Becali de pace. Mai mult, se pare ca la aceasta ora, selectionerul este hotarat sa astepte sentinta tribunalului.

POZITIE. Marti dupa-amiaza, ofiterul de presa al FRF a tinut sa-l contrazica pe Gigi Becali: „E adevarat ca am incercat sa port o discutie cu domnul Iordanescu, dar in nici un caz nu i-am dat vreo asigurare lui Gigi Becali cum ca selectionerul vrea sa se impace. Lucrurile mergeau bine si cred ca se putea ajunge la o intrevedere fructuoasa", a precizat Satmari.

„Desi am spus ca nu mai discut despre acest subiect pana cand tribunalul nu va pronunta sentinta, pot spune ca se vorbeste mai mult decat trebuie si asta nu poate sa fie bine pentru nimeni" Anghel Iordanescu


Plimbati o ora degeaba cu autocarul!

Selectionerul Anghel Iordanescu a intocmit pentru ziua de ieri un program mai putin obisnuit pentru tricolori. Astfel, dimineata, jucatorii si antrenorii s-au imbarcat intr-un autocar si au demarat in afara orasului. Dupa un drum de aproximatriv 30 de minute, la sugestia Generalului, autocarul a intors brusc, revenind exact pe acelasi drum la Hotelul Jurys Inn. De acolo, cativa jucatori au efectuat o scurta plimbare pe strazile din jurul hotelului, lucru pe care il puteau face si fara monotona calatorie cu autocarul pe la periferia orasului. Dupa un scurt tÃşte-Ã -tÃşte cu selectionerul, in fata hotelului, Mutu si Chivu, insotiti de Stelea si Lobont, s-au retras intr-o cafenea, pe o strada ingusta, asemanatoare cu cele din cartierele rau famate din Chicago sau Detroit. Selectionerul Iordanescu, destul de iritat din cauza prezentei ziaristilor, a renuntat la plimbare si s-a retras in camera de la Jurys Inn in asteptarea mesei de pranz.

×
Subiecte în articol: sport iordănescu