x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Tripla lui Bolt

Tripla lui Bolt

de Ionut Paduraru    |    24 Aug 2009   •   00:00
Tripla lui Bolt
Sursa foto: /AFP/MEDIAFAX

Jamaicanul Usain Bolt a câştigat a treia medalie de aur la Campionatele Mondiale de la Berlin, în proba de ştafetă 4x100 de metri.



La fel ca la Olimpiada de la Beijing, după victoriile cu noi recorduri mondiale de la 100 şi 200 de metri, Bolt s-a impus şi în a treia probă în care a luat startul la CM. Alături de compatrioţii săi Asafa Powell, Steve Mullings şi Michael Frater, a câştigat ştafeta de 4x100 metri. Cei patru sprinteri jamaicani au oprit cronometrele la 37 de secunde şi 31 de sutimi, fiind urmaţi de Trinidad-Tobago (37.62) şi de Marea Britanie (38.02), în timp ce ştafeta SUA a fost descalificată pentru o greşeală comisă în calificări.

Usain Bolt nu a fost totuşi prea mulţumit de prestaţia sa din această finală: "A fost foarte greu, sunt mulţi atleţi foarte buni care n-au venit aici să se joace. Sunt foarte obosit, nu am făcut o cursă prea bună. Important este că am câştigat aurul. Cred că la Beijing am fost într-o formă mai bună", a spus cel mai rapid om al planetei. Jamaica s-a impus şi în finala feminină de la 4x100 de metri (42.06), devansând ştafeta din Bahamas (42.29) şi pe cea din Germania (42.87).

RECORD LA CIOCAN
Atleta poloneză Anita Wlodarczyk a stabilit un record mondial în proba de aruncarea ciocanului, cu o performanţă de 77,96 metri. Recordul precedent, de 77,80 metri, fusese stabilit de rusoaica Tatiana Lisenko, la data de 15 august 2006, la Tallinn. Reprezentanta noastră în această probă, Bianca Perie, a ratat calificarea în finală, după ce s-a clasat doar a opta în grupa A de calificare, cu o aruncare de 68,74 metri. Ieri, în proba feminină de maraton, ultima în care am avut reprezentante, Lidia Şimon s-a clasat pe locul 22, cu timpul de 2 ore, 32 de minute şi 3 secunde, Nuţa Olaru pe 60, cu 3 ore şi 59 de secunde, în timp ce Luminiţa Talpoş nu a mai luat startul. Proba a fost câştigată de chinezoaica Xue Bai (2.25:15).


O singură medalie
Delegaţia României a obţinut o singură medalie la Campionatele Mondiale de la Berlin, care s-au încheiat ieri. Aceasta a fost obţinută de Nicoleta Grasu, care s-a clasat a treia în proba de aruncare a discului, cu o performanţă de 65,20 metri. Aproape de podium a mai fost şi suliţaşa Monica Stoian, care a obţinut locul patru în finala probei, cu o aruncare de 64,51 metri. Delegaţia României la CM de la Berlin a fost formată doar din sportive, FR Atletism anunţând că obiectivul fixat pentru această competiţie este câştigarea a una sau două medalii şi prezenţa a 3-4 sportive în finală.

×
Subiecte în articol: sport usain bolt