x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Trofeul se dă la Bucureşti

Trofeul se dă la Bucureşti

de Vlad Ionescu    |    21 Apr 2010   •   00:00
Trofeul se dă la Bucureşti
Sursa foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Tragerea la sorţi a ordinii de disputare a meciurilor finalei Ligii Campionilor, desfăşurată ieri, la Viena, a fost cu noroc pentru Oltchim, care va juca returul cu trofeul pe masă, la Bucureşti.



Prima manşă va avea loc pe terenul deţinătoarei trofeului, Viborg HK, la 8 sau 9 mai, iar cea de-a doua se va disputa o săptămână mai târziu, la Sala Polivalentă din Capitală. Pentru antrenorul Radu Voina, faptul că meciul decisiv se va juca în România reprezintă un lucru pozitiv, dar nu hotărâtor, mai important fiind ca echipa să vă simtă sprijinul publicului, aşa cum s-a întâmplat la semifinala cu Györ.

"Nu ştiu dacă la acest nivel contează unde se dispută returul finalei, dar parcă totuşi să joci acasă, cu trofeul pe masă, în faţa propriilor fani, e altceva. Fetele au fost impresionate de atmosfera din meciul cu Györ, va conta mult pentru ele să fie la fel şi în finală. Sper că vâlcenii care ne-au încurajat atât de frumos să fie alături de noi şi la Bucureşti. Mai e mult până atunci, mai avem patru meciuri de campionat în opt zile, şi apoi ne vom gândi doar la finala cu Viborg", a declarat Radu Voina.

FĂRĂ SECRETE
Oltchim şi Viborg se cunosc foarte bine, fiind adversare şi în grupele principale din actuala ediţie. Oltchim a câştigat pe teren propriu cu 27-26, şi a pierdut în deplasare cu 33-26.

Cărţile de vizită ale celor două echipe sunt impresionante. Campioana României are în vitrină o Cupă a Cupelor şi Trofeul Campioanelor (ambele în 2007), dar şi două Cupe IHF (1984 şi 1989). Viborg, la care Cristina Vărzaru este titular incontestabil, a ajuns acum pentru a cincea oară în finala Ligii Campionilor, pe care a câştigat-o de două ori (2006 şi 2009).

×
Subiecte în articol: sport