x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Trupa Metallica scoate România de pe Arena Naţională

Trupa Metallica scoate România de pe Arena Naţională

de Theodora Şutiu    |    18 Apr 2019   •   11:15
Trupa Metallica scoate România de pe Arena Naţională
Sursa foto: DIANA OROS

Meciul pe care naţionala României îl va disputa împotriva Spaniei din preliminariile Campionatelor Europene din 2020, la începutul lunii septembrie, ar putea să nu se dispute pe Arena Naţională aşa cum era de aşteptat. Cel mai modern stadion din ţară va fi, în această vară, gazda a două concerte la care sunt aşteptaţi milioane de spectatori.

Partida dintre Spania şi România se joacă pe 5 septembrie, doar cu trei săptămâni după concertul pe care rockerii de la Metallica îl vor susţine la Bucureşti. Având în vedere această situaţie, Răzvan Burleanu, președintele de la Casa Fotbalului, a cerut garanţii din partea primăriei că gazonul va fi în perfectă stare de funcţionare pâna la data meciului: „Imediat după terminarea concertelor se va trece la montarea gazonului. Asta presupune că toată procedura de licitație trebuie făcută înainte de începerea evenimentelor. Totul, ca să ne asigurăm că în prima zi după finalizarea concertelor se poate intra cu montarea gazonului”, a spus oficialul, în cadrul unei conferințe de presă.

Măsuri de precauţie

Mai mult, oficialul FRF a dezvăluit și ce le-a recomandat omologilor săi: „Înainte de aceste concerte  trebuie să aibă loc decopertarea terenului, astfel încât să le fie mult mai ușor montarea noii suprafețe de joc”, a mai spus Răzvan Burleanu.

Steaua este out şi ea

Şi FCSB se află în imposibilitatea de a disputa primele tururi din cupele europene pe teren propriu pe arena de 55.000 de locuri, tot din cauza evenimentelor artistice mai sus menţionate. Antrenorul Mihai Teja şi-a arătat nemulţumirea: „Normal ar fi să avem un stadion pe care să jucăm mereu, să știm că vom evolua tot timpul acolo, dar dacă nu se mai poate pe Arena Natională, vom găsi o soluție. Dar, oricum e prea devreme să vorbim despre asta. Mai sunt șapte etape de jucat din acest sezon. Nu ține neapărat de noi chestiunea aceasta, ci de cei din conducerea clubului",  declara Mihai Teja într-o conferință de presă, în urmă cu o săptămână.

„De acum înainte nu va mai exista ca o echipă să nu poată disputa vreun meci pe Arena Națională, din cauza vreunui concert”

- Razvan Burleanu

×
Subiecte în articol: Metallica arena nationala