x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "U" Craiova – Fc Vaslui 1-2: "Ştiinţa" de a merge la vale

"U" Craiova – Fc Vaslui 1-2: "Ştiinţa" de a merge la vale

de Dragos Stoica    |    Mario Morcov    |    26 Oct 2009   •   00:00
"U" Craiova – Fc Vaslui 1-2: "Ştiinţa" de a merge la vale
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

Deşi are ca obiectiv clasarea pe podium, formaţia din Bănie a ajuns pe primul loc retrogradabil după 11 etape! În schimb, moldovenii au bifat cea de-a treia victorie consecutivă cu Lăcătuş antrenor.



Craiova se îneacă. Dacă anul trecut oltenii făceau rezultate şi spectacol sub bagheta italianului Nicolo Napoli, acum Universitatea pare doar o glumă răsuflată. Sâmbătă, FC Vaslui, nimeni alta decât echipa care în primăvară le-a dat alb-albaştrilor decizia de neparticipare în Europa League pe "Ion Oblemenco", s-a impus din nou pe aceeaşi arenă.

DOMINARE HAOTICĂ
Mânaţi de gândul revanşei, elevii lui Eugen Neagoe s-au aruncat spre poarta lui Hăisan de la început, însă au făcut-o fără pic de disciplină tactică şi de inspiraţie. Prima ocazie a venit însă la poarta lui Merlier, dar goalkeeper-ul belgian l-a blocat pe Wesley, fiind imitat în câteva minute de Hăisan în faţa lui Florin Costea. Puţin după jumătatea primei reprize, Temwanjera a scăpat din marcajul relativ al lui Găman şi a deschis scorul printr-o lovitură de cap. Universitatea a încercat să reacţioneze după pauză, dar cei care au înscris au fost tot oaspeţii.

Ameţită rău de upercuturile Vasluiului, Craiova putea să egaleze totuşi pe final, ambele faze avându-l în prim-plan pe Florin Costea. Mai întâi, atacantul a redus din handicap în minutul 88, pentru ca apoi să fie violent îmbrâncit în careu în prelungiri în momentul în care se pregătea să reia o centrare spre poarta lui Hăisan.

"Este nedrept. Cred că meritam cel puţin un rezultat de egalitate, dar eu spun că astăzi ar fi trebuit să învingem. Am controlat jocul, iar Vasluiul a dat două goluri dintr-o singură ocazie. Cred că la pauză ar fi trebuit să avem cel puţin 2-0 şi că a fost penalty la faza din minutul 89. Chiar dacă acum suntem pe un loc retrogradabil, nu îmi fac nici cea mai mică problemă. Mai sunt destule etape şi cred că şi în acest tur de campionat putem termina sus în clasament", s-a justificat la final antrenorul oltenilor, Eugen Neagoe.


Neagoe, pe făraş
Înfrângerea de sâmbătă seară l-a iritat la maximum pe patronul Universităţii, Adrian Mititelu, criticându-l public la final pe Eugen Neagoe: "A greşit când l-a scos de pe teren pe Dina la presiunea publicului. Am rămas fără atacant de gura porţii. Oricum, rezultatul e mincinos. Trebuia să batem azi, dar mingea n-a vrut să intre în plasă. Nu se mai termină ghinioanele".

Mai mult, se pare că soarta lui Neagoe ar fi pecetluită în cazul în care oltenii nu vor obţine miercuri calificarea în "sferturile" Cupei României, Universitatea urmând să joace în deplasare cu "Poli" Iaşi. În aceeaşi situaţie s-ar găsi şi team-managerul Silvian Cristescu, în timp ce Mititelu ar numi o nouă conducere tehnică până la terminarea turului.


Retur la Severin
Privită iniţial ca o modalitate de a le arăta pisica autorităţilor locale din Bănie, ideea lui Mititelu cu mutatul echipei la Turnu-Severin prinde contur. Acesta a discutat deja în mai multe rânduri cu edilii mehedinţeni, înţelegându-se deja asupra unei colaborări mai lungi. În acelaşi timp, Primăria din Severin a demarat o acţiune amplă de reabilitare a stadionului "Municipal", arena urmând să fie dotată în scurt timp şi cu nocturnă.

"Am fost înjurat pe tot parcursul jocului, ceea ce pentru mine nu mai e o problemă, deoarece sunt tăbăcit, dar problema este la jucători. Suporterii mi-au cerut să plec. îi anunţ că dorinţa le-a fost îndeplinită mai repede decât se aşteptau. Voi pleca cu echipa din Craiova", a declarat Mititelu sâmbătă seară.

×
Subiecte în articol: sport fc vaslui u craiova