x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "U" Craiova - Netoiu, noul stapan

"U" Craiova - Netoiu, noul stapan

21 Apr 2005   •   00:00

Chiar daca n-a preluat in mod oficial destinele Universitatii Craiova, Gigi Netoiu este noul patron al gruparii oltene, alaturi de alti oameni de afaceri, precum Bagher Karimzadeh si George Ilinca.

  • de VICENTIU NEAGOE, MARIO MORCOV
  • SPORT
  • Al doilea descalecat



    INCERCARE. Gigi Netoiu se pregateste pentru o noua experienta in fruntea Universitatii Craiova, de unde nu are amintiri placute
    Ieri, la Primaria din Craiova, a avut loc o intrevedere intre edilii Antonie Solomon si Gheorghe Nedelescu, de o parte, si Gigi Netoiu si Mircea Dinescu, de cealalta parte, privind soarta Universitatii.

    Ceea ce acum catva timp parea o gluma a devenit incepand de ieri realitate. Gigi Netoiu va prelua mai mult ca sigur destinele Stiintei, alaturi de omul de afaceri iranian Bagher Karimzadeh. Netoiu va renunta la orice functie in cadrul clubului Dinamo, actiunile sale fiind donate lui Cornel Dinu. Celelalte doua nume vehiculate in aceasta preluare sunt cele ale omului de afaceri craiovean George Ilinca, si el fost patron al Universitatii, si firma EuroEst, prin directorul Dragos Dragoteanu. Gica Popescu a declinat orice amestec, spunand ca nu se va implica financiar la nici o echipa din Romania, iar daca ar face acest lucru, ar face-o singur.

    DISCUTII. Primarul Solomon a tinut sa lamureasca si modul in care autoritatile locale vor ajuta clubul fanion al Olteniei: "Primaria nu va lua actiuni, dar o sa punem la dispozitie bazele sportive si o sa asiguram cheltuielile utilitatilor. Vom aloca o suma cuprinsa intre 10 si 15 miliarde de lei". De cealalta parte, Gigi Netoiu a precizat: "Am venit sa iau pulsul la Primarie. Imi pare rau ca echipa a ajuns aici, pentru ca, alaturi de Steaua si Dinamo, Stiinta nu a retrogradat niciodata. Am venit si cu gandul de a salva echipa de la retrogradare". Cel care a intermediat aceasta intalnire a fost Mircea Dinescu, care a spus, in stilu-i caracteristic: "Netoiu e un poet in lumea fotbalului. Eu i-am zis sa vina la Craiova, sa o ajute. Nu voi ocupa in cadrul clubului decat o functie onorifica si nici nu voi investi bani".

    SECRET. Chiar daca a infirmat acest lucru, se pare ca Gigi Netoiu a avut o intalnire in mare taina, miercuri seara, cu Dinel Staicu. Cei doi au discutat mai multe probleme, printre care si cea a jucatorilor Plesan, Guso, Daouda si Moti. Cei patru au o clauza in contract care spune ca devin liberi in momentul in care Staicu paraseste echipa. Netoiu a facut o oferta pentru ramanerea jucatorilor, el urmand sa-i dea lui Dinel Staicu jumatate din suma unui transfer ulterior. Daca oferta va fi refuzata, cei patru ar putea pleca la Steaua sau in strainatate.

    CONFERINTA
    Ieri a avut loc conferinta de presa organizata inaintea partidei de campionat cu CFR Cluj. Antrenorul Marian Bondrea s-a declarat mahnit de faptul ca nu a avut sprijin din partea nimanui: "Domnul Staicu decat dadea banii, in rest nu facea nimic". Corneliu Papura a tinut sa declare ca acesta este cel mai important meci al sau sub culorile Universitatii Craiova, in timp ce Mihaita Plesan a dat de inteles ca ar putea parasi echipa in cazul preluarii gruparii oltene de catre Gigi Netoiu: "Nu stiu daca domnul Netoiu ma vrea. O sa fac tot ce e posibil pentru a ajuta echipa sa scape de la retrogradare".

    REVENIRE
    O data cu revenirea lui Netoiu la Craiova, la echipa vor sosi si foarte multi jucatori care au mai evoluat in trecut aici. Este vorba de portarul Stefan Preda si jucatorii de camp C. Dobre, Danciu, M. Sava, Domocos, Grigorie, I. Savu si V. Iacob. Alaturi de acestia mai sunt vehiculate numele lui V. Munteanu, O. Chihaia si Stefan Nanu. Functia de antrenor principal va fi preluata mai mult ca sigur de Sorin Cartu. Singurul jucator pe care Netoiu nu-l poate aduce la Craiova este Claudiu Niculescu, asupra caruia Comandantul nu mai are nici un drept, decat cel al unui procent in cazul unui transfer extern.

    ×
    Subiecte în articol: sport craiova echipa netoiu gigi netoiu