x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ucraina - Derby cu scantei

Ucraina - Derby cu scantei

de Delia Gomoescu    |    08 Noi 2006   •   00:00
Ucraina - Derby cu scantei

Dinamo Kiev a invins cu 1-0 pe Sahtior Donetk, la capatul unei partide extrem de tensionate, in care tehnicianul "minerilor", Mircea Lucescu, a fost trimis in tribuna pentru proteste.

Confruntarea dintre Dinamo Kiev si Sahtior Donetk s-a lasat din nou cu scandal, dupa ce maniera de arbitraj a portughezului Paolo Manuel Gomes Costa l-a scos din minti pe Mircea Lucescu. Antrenorul roman s-a infuriat fiindca trei jucatori de la Sahtior, printre care si Ciprian Marica, au primit cartonase galbene in ultimele cinci minute ale primei reprize, iar Cigrinski a fost eliminat in minutul 42.

ELIMINAT. Lucescu a protestat vehement la deciziile centralului lusitan si a fost avertizat ca va fi trimis in tribuna, lucru care s-a si intamplat in finalul primei parti. Dupa ce initial a refuzat sa plece de pe banca tehnica, Luce si-a aruncat caciula si apoi a parasit agale terenul, aplaudand ironic. "Campionatul Ucrainei s-a acoperit de rusine. Federatia Ucraineana de Fotbal inseamna, practic, Dinamo Kiev. Aceste institutii sunt conduse de oameni care poarta acelasi nume. Cred ca aceasta problema trebuie discutata chiar si in parlament", a declarat tehnicianul roman in presa ucraineana. Lucescu a admis ca se asteapta la sanctiuni dure pentru vorbele sale, avand in vedere ca presedintele federatiei ucrainene, Grigori Surkis, este fratele bosului de la Kiev, Igor Surkis.

DEZNODAMANT. Unicul gol al partidei a fost marcat in minutul 74 de Satkih. Eliminarile au continuat si in repriza secunda. Milevski (Dinamo Kiev) a fost trimis la vestiare in minutul 68, iar Dario Srna (Sahtior) a vazut cartonasul rosu dupa incheierea partidei. Razvan Rat si Ciprian Marica au fost titulari la "mineri", ultimul lasandu-i locul lui Elano, in minutul 46.

Inlocuitor pentru Luce

Agentia Ukrainiansoccer, care citeaza presa germana, scrie ca Mircea Lucescu ar putea fi inlocuit cu tehnicianul Cristoph Daum.
Germanul ar prefera insa sa ajunga la Newcastle, in ciuda ofertei consistente de la Sahtior. In schimb, pe banca tehnica a rivalilor de la Dinamo Kiev ar putea lua loc suedezul Sven Goran Eriksson, care are promis un salariu anual de noua milioane de dolari. Fostul selectioner al Angliei a cerut timp de gandire, iar daca va accepta, va prelua din iarna echipa antrenata in prezent de Anatoli Demianenko. Steaua va juca impotriva lui Dinamo Kiev la 21 noiembrie, la Bucuresti. Fundasul ucrainenilor Marian Markovici viseaza ca echipa sa sa prinda locul 3, care i-ar asigura calificarea in Cupa UEFA. "Sunt convins ca putem sa castigam la Bucuresti si sa luam cel putin un punct cu Real Madrid", a spus Markovici.

×
Subiecte în articol: sport dinamo kiev kiev