x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ultima speranţă

Ultima speranţă

de Dragos Stoica    |    Mario Morcov    |    18 Noi 2009   •   00:00
Ultima speranţă
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor/Intact Images

După ce la startul campionatului visau să se bată pentru titlu, iar acum luptă pentru evitarea retrogradării, oltenii vor să salveze tot sezonul prin intermediul Cupei.



Craiova şi CFR Cluj se reîntâlnesc în Cupa României după patru ani. Pe atunci, oltenii erau pregătiţi de Ovidiu Stângă, care nu ezita să mai intre în teren din când în când, acelaşi lucru făcându-l şi tehnicianul ardelenilor, nimeni altul decât Dorinel Munteanu. Deşi se aflau în Divizia B, craiovenii s-au impus pe "Ion Oblemenco" cu 1-0, graţie golului marcat de Andrei Ionescu pe final.

Între timp, situaţia s-a schimbat. Universitatea a revenit în prima ligă, dar n-a reuşit mai nimic din ce şi-a propus ulterior, zbătându-se într-o mediocritate la fel de deranjantă pentru suporteri ca şi retrogradarea din vara lui 2005, în timp ce CFR a câştigat de atunci un titlu de campioană şi două Cupe ale României. Momentul actual nu găseşte însă nici una dintre cele două echipă într-o stare de linişte. Deşi au un lot de primele şase locuri, oltenii nu-şi găsesc deloc cadenţa, din cauza problemelor financiare şi a experimentelor făcute pe bancă după demiterea lui Nicolo Napoli, în timp ce CFR vine după o nouă schimbare de antrenor, dictată de conducere în pofida faptului că formaţia se găseşte pe prima poziţie a clasamentului. Mazilit săptămâna trecută, portughezul Antonio Conceicao este urmat pe banca tehnică de italianul Andrea Mandorlini, care are impus ca obiectiv realizarea unui nou event pentru trupa de pe Someş.

La nivel declarativ, Craiova priveşte partida din această seară drept o ultimă şansă din a mai salva ceva din acest sezon. "Ar fi excelent pentru moralul nostru să o eliminăm pe CFR din Cupă şi să ajungem în semifinale. Noi, oltenii, ne dorim foarte multe totdeauna, dar avem momente când nu iese mai nimic aşa cum vrem. Fanii să fie siguri şi conştienţi de faptul că pentru asta muncim în fiecare zi. Am purtat discuţii cu jucătorii şi sper să înţeleagă că, numai prin evoluţia fiecăruia, a echipei în ansamblu şi a rezultatului, putem să facem ca suporterii să fie alături de noi. Trebuie să încercăm să ajungem în Europa prin intermediul Cupei", a declarat ieri tehnicianul gazdelor, Eugen Neagoe.

Lăcă: "Atenţie!"

Antrenorul grupării moldovene, Marius Lăcătuş (foto), se teme de Internaţional Curtea de Argeş. "Internaţional are fotbalişti dornici de afirmare şi care, pe deasupra, sunt şi tehnici. Suntem foarte atenţi, mai ales că şansele noastre de a cuceri Cupa au crescut considerabil după ce Steaua, Rapid, Unirea Urziceni şi FC Timişoara au fost eliminate." "Fiara" le-a cerut elevilor săi concentrare maximă: "Nu vreau să plecăm de la ideea că suntem favoriţi, asta trebuie să o demonstrăm pe teren. Dacă ar fi posibil, aş vrea să câştigăm meciul în 90 de minute, dar se poate întâmpla orice. În Cupă, dacă ai greşit, ai plătit, aşa că nu trebuie să tratăm meciul cu superficialitate".

CUPA ROMÂNIEI - SFERTURI

IERI
FC Braşov - Gloria Bistriţa : 3 - 0
Hadnagy('4), Zaharia('30),Ilyeş('60)
Arbitri: M. Avram - O. Şovre, I. Onicaş

AZI
Ora 18:15 (Sport.ro)
FC Vaslui - Internaţional Curtea de Argeş
Arbitri: Ov. Haţegan - N. Megheşan, S. Stoianof

Ora 20:15 (Pro TV)
"U" Craiova - CFR Cluj
Arbitri: Al. Tudor - M. Velicu, Ad. Ghinguleac

MÂINE
Ora 20:15 (Pro TV)
Astra - Dinamo
Arbitri: Cr. Balaj - V. Urzică, L. Ciubotariu

×
Subiecte în articol: sport