x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ultimii paşi spre turneul final din Africa de Sud

Ultimii paşi spre turneul final din Africa de Sud

de Delia Gomoescu    |    18 Noi 2009   •   00:00

Tabloul echipelor calificate la Cupa Mondială din 2010 va deveni complet în acestă seară Victoria cu 1-0 de pe "Croke Park" i-a adus pe francezi la un pas de Africa de Sud.



Selecţionerul Raymond Domenech le-a sugerat totuşi elevilor săi să nu se culce pe o ureche, amintindu-le că mai au de jucat şi meciul retur contra Irlandei. Iar partida din această seară de pe Stade de France nu se anunţă deloc una "amicală". Irlandezii sunt gata să ia cu asalt Parisul. Circa 25.000 de suporteri ai reprezentativei pregătite de Giovanni Trapattoni sunt aşteptaţi să sosească în capitala Franţei până la ora jocului. Patrice Evra n-a ezitat să-şi arate nemulţumirea faţă de acest aspect: "25.000 de irlandezi la Saint-Denis? Nu e normal aşa ceva. Nu ştiu cărui fapt se datorează acest lucru, dar nu e logic. Nu e un meci amical, ne jucăm calificarea la Cupa Mondială. Am totuşi încredere în suporterii noştri". Misiunea francezilor pare îngreunată şi de absenţele lui Jeremy Toulalan, Eric Abidal şi Abou Diaby, toţi accidentaţi.

Într-o altă partidă de baraj, Portugalia merge în Bosnia cu avantajul minim de 1-0 din meciul tur. Selecţionerul croat al bosniacilor, Miroslav Blazevic, ameninţă că le va face viaţă grea lusitanilor. "Jucătorii mei trebuie să fie pregătiţi pentru a-i ataca pe portughezi ca lupii înfometaţi. Vreau să punem o asemenea presiune pe ei, astfel încât să nu fie în stare să înţeleagă ce se întâmplă. Suntem convinşi că putem reface diferenţa din meciul tur şi că ne putem califica la turneul final", a declarat antrenorul.

Blazevic nu se va putea baza pe Muratovic, pe Rahimic şi nici pe căpitanul Spahic, toţi trei suspendaţi, în timp ce portughezii nu îl vor avea la dispoziţie pe Cristiano Ronaldo, accidentat.

×
Subiecte în articol: sport