x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ultimul accidentat, Ionel Danciulescu

Ultimul accidentat, Ionel Danciulescu

13 Noi 2004   •   00:00

Cei 22 de tricolori pentru meciul din Armenia, de miercuri, se reunesc astazi. Echipa nationala este decimata, din lotul obisnuit lipsind 14 jucatori. Ultimul accidentat este dinamovistul Ionel Danciulescu.

Cele 13 absente cu care se confrunta l-au determinat pe selectionerul Anghel Iordanescu sa apeleze la cateva solutii inedite, din campionatul intern, in vederea meciului din Armenia. Reunirea va avea loc astazi, la ora 12:00, la Casa Fotbalului.

MIHAI IGIROSANU

Liderul la zi din Divizia A, Steaua, este reprezentat de cei mai multi jucatori (5) in confruntarea cu Armenia, contand pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2006. Delegatia "tricolora" va pleca maine la ora 16:00 catre Erevan, grosul lotului fiind asigurat de stelistii George Ogararu, Sorin Ghionea, Nicolae Dica, Sorin Paraschiv si Adrian Neaga.

NOUTATI. Fortat si de situatia medicala, Generalul a apelat si la cateva nume noi: bacauanul Dorin Goian, galateanul Ciprian Danciu, "studentul" Balan sau rapidistii D. Niculae si Maldarasanu. Goian a impresionat in meciul FCM Bacau - Steaua (2-2), in care a deschis scorul si a evoluat impecabil, Danciu este piesa de rezistenta din angrenajul foarte bine rodat al Otelului, Balan conduce ofensiva "gastii nebune" din Regie, Maldarasanu pare sa revina la forma pe care a atins-o sub bagheta lui Mircea Lucescu, in vreme ce Niculae e omul momentului in Giulesti si, alaturi de Ionel Danciulescu, lider in clasamentul golgete-rilor din Divizia A.

REVENIRE. Surprinde, oarecum, neconvocarea portarului rapidist Emilian Dolha, caruia i-au fost preferati Marius Popa (FC National) si dinamovistul Bogdan Stelea. Ultimul a ratat primele patru meciuri ale nationalei din aceste preliminarii, revenind dupa ce a aparat in mai, la Dublin, in amicalul pierdut cu 0-1 in fata Irlandei. "Arnold" i-a luat fata si stelistului Martin Tudor, aflat si el la un moment dat in vederile selectionerului Iordanescu. Fotbalistii din Divizia A au fost anuntati de convocare abia ieri-dimineata, deoarece Generalul a asteptat desfasurarea etapei de joi din campionatul Ucrainei, unde nationala are patru reprezentanti. "Cu siguranta, acestea au fost cele mai grele zile pentru noi, cei care lucram in staff-ul echipei nationale. Nea Puiu a facut o gramada de liste, a taiat si a adaugat nume. A fost ingrozitor din cauza atator probleme", a precizat unul dintre membrii echipei tehnice a "tricolorilor".

LOTUL
Portari: Stelea (Dinamo), Popa (FC National); Fundasi: Stoican, Barcauan (ambii Sahtior), Ogararu, Ghionea (ambii Steaua), Fl. Moldovan (FC National), D. Goian (FCM Bacau), Pascovici (Farul), Dancia (Torpedo Moscova); Mijlocasi: Dica, Paraschiv (ambii Steaua), Caramarin (FC National), Maldarasanu (Rapid), Tararache (FC Zürich), Danciu (Otelul), Cernat (Dinamo Kiev), Balan (Sportul Studentesc); Atacanti: D. Niculae (Rapid), Marica (Sahtior), Fl. Bratu (FC Nantes), Neaga (Steaua).

COMPARATII
Iordanescu este fortat, din pricina ploii de accidentari si a suspendarilor, sa improvizeze o formatie reprezentativa, care ar putea arata astfel: Stelea - Stoican, Ghionea, Barcauan, Dancia - Caramarin, Tararache, Dica, Cernat - D. Niculae, Marica. Daca nationala n-ar fi fost macinata de accidentati, iar Mutu si Pancu n-ar fi fost suspendati, atunci Iordanescu ar fi aliniat urmatorul "11": Lobont - Chivu, Radoi, Iencsi - Stoican, Fl. Petre, Codrea, Pancu, Rat - Mutu, Ganea.

S-A "RUPT" SI DANCIULESCU
Numarul absentilor de la echipa nationala s-a ridicat ieri la 14. Dupa ce joi s-a renuntat la Florentin Petre, selectionerul Iordanescu s-a vazut nevoit aseara sa-l taie de pe lista si pe Ionel Danciulescu (foto). La antrenamentul din aceasta dimineata, "Danciu-gol" a suferit o leziune fibrilara la muschii aductori ai piciorului stang. Daca pentru meciul din Armenia este clar indisponibil, el este incert si in vederea derby-ului de la Craiova. In proportie de 99%, Generalul il va inlocui pe dinamovist cu Fl. Bratu (FC Nantes).

STELEA, IN PREMIERA CAPITANUL TRICOLORILOR
Desi a debutat acum 16 ani la nationala, intr-un meci amical contra Israelului, castigat in Ghencea cu 3-0, Bogdan Stelea (foto) ar putea sa primeasca abia miercuri onoarea suprema de a fi capitan al "tricolorilor". Surse apropiate selectionerului sustin ca portarul lui Dinamo este favoritul Generalului pentru a purta banderola in partida de la Erevan. Stelea ar putea profita de absentele ultimilor capitani, Chivu, Ganea, Lobont si Mutu. De asemenea, numele lui Stelea a fost pronuntat recent de Ganea, atunci cand a fost intrebat cine crede ca ar fi potrivit sa poarte banderola miercurea viitoare.

DIAGNOSTIC
Penultima indisponibilitate din lotul lui Iordanescu, dinamovistul Florentin Petre a primit joi dupa-amiaza diagnosticul exact de la medicul echipei nationale, Pompiliu Popescu. Dupa un consult amanuntit la cabinetul sau particular, doctorul "tricolorilor" l-a informat pe micutul mijlocas ca are o ruptura musculara de 1,7 centimetri, care necesita o pauza completa de doua saptamani. "Asta inseamna ca va rata meciul de la Craiova si pe cel cu FC Arges, de acasa. Nu stiu inca nici daca va putea sa joace in returul cu Dacia Unirea Braila", a declarat ieri antrenorul Ioan Andone.
×
Subiecte în articol: sport stelea