x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Următorul adversar al lui Bute va fi americanul Jesse Brinkley

Următorul adversar al lui Bute va fi americanul Jesse Brinkley

08 Iun 2010   •   00:00
Următorul adversar al lui Bute va fi americanul Jesse Brinkley
Sursa foto: /Agerpres

Pugilistul Lucian Bute va boxa cu americanul Jesse Brinkley pentru titlul mondial în versiunea IBF, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja. "Lucian va lupta cu Jesse Brinkley din SUA, care a fost desemnat de IBF challenger obligatoriu. Doar în cazul în care Brinkley se va accidenta Bute va putea întâlni un alt sportiv", a spus Obreja.

Rudel Obreja a adăugat că, până la sfârşitul lunii iunie, trebuie să îi anunţe pe reprezentanţii Interbox dacă meciul pentru titlul mondial va avea loc în România. "În România e situaţia care e şi deocamdată mi-a fost imposibil să port discuţiile finale cu autorităţile. Am obţinut, în principiu, promisiunea Interbox că dacă avem ce ne trebuie, adică garanţiile financiare, am avea încă posibilitatea să organizăm în România gala. Cred că va fi ultimul meci al lui Lucian anul acesta, iar apoi se va duce acolo unde HBO îi va impune, cel mai probabil în SUA", a completat Obreja.

Lucian Bute (26 de victorii şi nici o înfrângere) şi-a apărat pentru a cincea oară titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, în faţa pugilistului columbian Edison "Pantera" Miranda, într-o gală ce a avut loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada).

Jesse Brinkley va împlini 34 de ani în luna noiembrie şi a disputat în carieră 40 de meciuri la profesionişti, în care a înregistrat 35 de victorii (22 înainte de limită) şi 5 înfrângeri. În ultima luptă, care a avut loc la 29 ianuarie, Brinkley l-a învins la puncte pe Curtis "Showtime" Stevens.

×
Subiecte în articol: sport lucian bute box