x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport US Open: A ieşit şi Sorana

US Open: A ieşit şi Sorana

de Mihai Igirosanu    |    07 Sep 2009   •   00:00
US Open: A ieşit şi Sorana
Sursa foto: JOHN G. MABANGL/EPA/AGERPRES

Ultima reprezentantă a României pe tabloul principal de simplu de la US Open, Sorana Cârstea, a fost eliminată ieri-dimineaţă de cea mai bună prietenă a sa din circuitul WTA, daneza Caroline Wozniacki, a 9-a favorită a turneului de la Flushing Meadows.



Wozniacki şi-a luat astfel revanşa în faţa Soranei pentru eliminarea suferită în faza similară de la Roland Garros. Jucătoarea noastră rămâne cu premiul de 48.000 de dolari pentru calificarea în turul al treilea la US Open. După eliminarea Soranei Cârstea, ţara noastră nu mai are nici un reprezentant în probele de simplu la US Open. Ceilalţi şapte români care au fost prezenţi pe tablourile principale de simplu seniori, Andrei Pavel, Victor Hănescu, Victor Crivoi, Edina Galovits, Raluca Olaru, Alexandra Dulgheru şi Monica Niculescu, au fost eliminaţi în primul tur.

SAFINA ŞI RODDICK, OUT!
În aceeaşi fază a competiţiei americane s-a oprit şi principala favorită a turneului feminin, lidera mondială Dinara Safina, învinsă de cehoaica Petra Kvitova (numărul 72 WTA), scor 6-4, 2-6, 7-6 (5). Pe tabloul masculin, al cincilea favorit, americanul Andy Roddick, a fost eliminat după o partidă maraton de compatriotul său John Isner, 7-6 (3), 6-3, 3-6, 5-7, 7-6 (5).

În competiţia de dublu masculin, perechea Andrei Pavel/ Horia Tecău a fost învinsă în turul 2 de liderii mondiali, fraţii americani Bob şi Mike Bryan, scor 7-6 (2), 6-3. Deşi eliminată la simplu, Sorana Cârstea continuă în proba de dublu, acolo unde face pereche tocmai cu Caroline Wozniacki. Cele două s-au calificat în turul 3, după o victorie cu 5-7, 6-4, 6-2 în faţa perechii Azarenka/ Zvonareva.

×
Subiecte în articol: sport sorana cârstea us open