x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport US OPEN - Uraganul Federer

US OPEN - Uraganul Federer

de Mihai Igirosanu    |    10 Sep 2005   •   00:00
US OPEN - Uraganul Federer

Elvetianul Roger Federer si australianul Leyton Hewitt au completat careul de asi al US Open-ului, dupa ce americanii Andre Agassi si Robin Ginepri isi acontasera cu o zi inainte locul in semifinale. Daca Federer l-a surclasat pe argentinianul David Nalbandian, Hewitt a muncit din greu pentru a frange rezistenta finlandezului Jarko Nieminen, tenismanul care a uimit la aceasta editie de la New York.

TAVALUG. Liderul mondial, Roger Federer, l-a invins pe Nalbandian in mai putin de o ora si jumatate, cu scorul de 6-2, 6-4, 6-1. Succesul in fata sud-americanului face ca jucatorul numarul 1 al lumii sa aiba un palmares impresionant in acest sezon, cu 68 de victorii si doar trei infrangeri, din care una cauzata de o problema medicala. "Am jucat exact cum trebuia sa o fac in aceasta faza a turneului", a declarat Federer dupa meci.

CHIN. Partida contra finlandezului Nieminen a fost un adevarat chin pentru Leyton Hewitt. Scandinavul conducea la un moment dat cu 2-1 la seturi, moment in care australianul si-a revenit din pumn, adjudecandu-si clar ultimele doua manse, cu 6-2 si 6-1. "Jocul sau a crescut mereu, serviciul la fel. A trebuit sa muncesc din greu pentru a-l scoate din ritm", a declarat Hewitt. Semifinalele US Open-ului, Agassi - Ginepri si Federer - Hewitt se vor desfasura in aceasta seara.

JUNIOARE

×
Subiecte în articol: sport federer