x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Varianta Piatra-Neamţ

Varianta Piatra-Neamţ

de Daniel Stan    |    01 Aug 2007   •   00:00
Varianta Piatra-Neamţ
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/

In urma incidentelor grave de la Buzău, "roş-albii" riscă patru etape de suspendare a terenului propriu, avănd in vedere că fanii sunt recidivişti. Oficialii doresc ca jocurile să se dispute in provincie.

In urma incidentelor grave de la Buzău, "roş-albii" riscă patru etape de suspendare a terenului propriu, avănd in vedere că fanii sunt recidivişti. Oficialii doresc ca jocurile să se dispute in provincie.

Start nervos pentru Dinamo in noul sezon. După disputa verbală destul de dură dintre acţionarii Vasile Turcu şi Florian Walter, suporterii s-au bătut cu jandarmii la Buzău, in prima etapă a noului sezon.

RECIDIVIŞTI. In această situaţie, fiind vorba despre recidivă, "căinii" riscă să joace patru etape fară spectatori. "Cazul va fi judecat in aceste zile. In funcţie la ce articol se vor incadra in cadrul regulamentului disciplinar, este posibil ca terenul propriu să fie suspendat intre două şi patru etape ori să evolueze cu spectatori, dar in afara Bucureştiului", a declarat oficialul LPF Mircea Cezar Ionescu. Preşedintele Nicolae Badea caută o stratagemă pentru a evita o eventuală suspendare: "Vom cere Ligii să jucăm meciurile de pe teren propriu in deplasare. Regretăm cele intămplate, Dinamo nu are nevoie de asemenea susţinători". O variantă ar fi Piatra-Neamţ, acolo unde "căinii" intenţionează să dispute şi meciurile din grupele Ligii Campionilor, in eventualitatea in care vor depăşi turul 3 preliminar.

FANII ACUZĂ! Reacţia lui Badea i-au făcut pe fani să ia atitudine pe site-ul "dinamomania". "Vorbiţi despre preţuirea fanilor, dar omiteţi deliberat condiţiile mizere de pe Stadionul Dinamo. Alte echipe nou-promovate au reuşit in căteva luni să-şi amenajeze stadioane decente". Suporterii mai susţin că inşişi conducătorii instigă la violenţă: "Acţionarii din fotbal cei mai intens mediatizaţi sunt prieteni cu dumneavoastră. Vă pupaţi şi vă salutaţi de căte ori aveţi ocazia, in timp ce in ziare polemizaţi". Nu in ultimul rănd, fanii cred că doleanţa lui Badea este o diversiune: "Oare nu se incearcă să se ascundă faptul că stadionul propriu nu indeplineşte normele UEFA? Este mai mare ruşinea ca Dinamo să nu aibă un stadion omologat pentru Liga Campionilor. Problema cu disputarea meciurilor in afara Bucureştiului nu este decăt un alibi murdar".

Anchetă totală

Comisia de Disciplină a LPF ar putea acheta, pe lăngă incidentele de la Buzău dintre galeria dinamovistă şi jandarmi, şi cazurile legate de galeriile Stelei şi Rapidului. Astfel, in timpul meciului amical Steaua - Charleroi, un suporter al "roş-albaştrilor" a pătruns pe teren şi a incercat să-l lovească pe portarul oapeţilor, in timp ce la Supercupa Romăniei fanii rapidişti au aprins torţe, lucru interzis de regulament. In această situaţie, este posibil ca LPF să ia o măsură unitară impotriva celor trei rivale, pentru a se evita eventualele acuzaţii de favoritism sau de discriminare.

×
Subiecte în articol: sport