x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vasile Avram, succesorul lui Aron Huzu

Vasile Avram, succesorul lui Aron Huzu

de Mihai Igirosanu    |    21 Aug 2009   •   00:00
Vasile Avram, succesorul lui Aron Huzu
Sursa foto: David Pasaris/AGERPRES

Comitetul de Urgenţă al FRF l-a numit ieri pe Vasile Avram în funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor după ce Aron Huzu a demisionat în cadrul Comitetului Executiv de miercuri împreună cu vicepreşedintele Dan Lăzărescu.



Mandatul noului şef al arbitrilor se întinde până la Adunarea Generală a FRF, programată în aprilie 2010. Conform secretarului general, Adalbert Kassai, Vasile Avram va face delegările pentru meciurile etapei a 4-a a Ligii I. Pentru ca Avram să poată fi numit în fruntea CCA, a fost nevoie ca în şedinţa Comitetului de Urgenţă de ieri să se modifice regulamentul adoptat acum două luni, care interzicea persoanelor cu rude de gradul I în arbitraj să fie membre CCA.

CCA SE MUTĂ DE LA MOGOŞOAIA
Imediat după numire, Vasile Avram a declarat: "Am fost anunţat de preşedintele Mircea Sandu că voi fi noul preşedinte al CCA. Mi s-a comunicat că s-a dizolvat fosta conducere a CCA. Nu îmi e teamă la ce mă înham. Mandatul meu va coincide cu cel al preşedintelui FRF Mircea Sandu, până în aprilie anul viitor. Am avut şi eu o singură pretenţie ca să accept, să mutăm birourile CCA de la Mogoşoaia. Este un sediu nefuncţional. Acolo sunt doar două camere, chiar la subsol, sunt fără o logistică minimă necesară. Nu există condiţii acolo. încă nu ştim unde va fi noul sediu, vom avea timp să discutăm şi problema asta".

"NU ÎMI CONVIN ARBITRI STRĂINI"
Vasile Avram spune că nu e de acord cu brigăzile străine la partidele din Liga I, însă se supune deciziilor: "Sunt de acord cu ce a hotărât Comitetul Executiv în privinţa arbitrilor străini, chiar dacă poate nu îmi convine. Nu cred că această problemă va dura foarte mult, poate nici un an. Voi fi de acord cu această problemă doar dacă va fi considerată ca un schimb de experienţă. Mă voi apuca de treabă imediat. Delegările la liga a doua şi a treia s-au făcut de vechea conducere a CCA, însă cele de la Liga I le voi face eu. Noua structură a Comisiei Centrale a Arbitrilor va avea 9 sau 11 persoane. Vor exista trei vicepreşedinţi, dintre care unul va fi numit prim-vicepreşedinte, şi cinci sau şapte membri. Care vor fi aceste persoane, este prematur să discutăm".

Un alt membru al CCA, Mircea Neşu şi-a anunţat şi el plecarea din Comisie. "Mă întorsesem doar pentru a-i ajuta pe Huzu şi pe Lăzărescu. Nu ştiu ce va mai fi pe la CCA cu Avram la conducere, dar îi urez succes în noua sa funcţie", a declarat Neşu.

×
Subiecte în articol: sport vasile avram cca