x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vicecampioanele mondiale, la o festivitate dubioasa

Vicecampioanele mondiale, la o festivitate dubioasa

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    20 Dec 2005   •   00:00
Vicecampioanele mondiale, la o festivitate dubioasa

Vicecampioanele mondiale au primit deja primele premii, urmand a incasa fiecare aproximativ 50.000 de euro. Dineul organizat de FRH a avut loc, surprinzator, intr-un cadru dubios, la una din locuintele individului Cristian Tantareanu.

Vicecampioanele mondiale s-au intors in tara ieri-dimineata, la ora 2:50, cu trei ceasuri mai tarziu decat era prevazut initial. Cu toate acestea, ele au fost intampinate in Piata Universitatii de aproape 100 de fani, care au indurat frigul pentru a le aclama.

Aeronava care le-a adus acasa pe handbaliste a decolat cu trei ore intarziere de la Sankt Petersburg, din cauza vremii nefavorabile.

PRIMIRE. Capitanul echipei, Steluta Luca, si antrenorul Gheorghe Tadici au coborat primii din avion, purtand trofeul cuvenit vicecampionilor mondiali. La intrarea in salonul oficial al aeroportului, jucatoarele au fost intampinate cu flori si cu aplauze. Handbalistele si tehnicienii au fost imbratisati de rude si de prieteni, au baut sampanie, au dat declaratii si au facut numeroase fotografii. De la aeroport, jucatoarele au urcat intr-un autocar si s-au indreptat apoi spre Hotelul "Intercontinental", unde au fost cazate. Autocarul s-a oprit pentru zece minute in Piata Universitatii, unde aproximativ 100 de suporteri le-au intampinat cu urale pe fete. Acestea au coborat din autocar si au mers in mijlocul suporterilor, carora le-au aratat cupa si medaliile de argint. Fanii au scandat numele jucatoarelor si tehnicienilor, cele mai frecvente fiind cele ale portarului Luminita Hutupan-Dinu si antrenorului Gheorghe Tadici. Unul dintre suporteri i-a sarutat mana Luminitei, drept multumire pentru paradele sale de la Mondiale.

REACTII. "Ne bucuram ca am reusit acest rezultat deosebit pentru jocurile sportive din Romania. Sper sa nu mai treaca aceeasi perioada pana vom juca din nou o finala de Campionat European sau Mondial. Putem construi o echipa competitiva pentru JO de la Beijing, din 2008", a declarat antrenorul Tadici imediat dupa sosire. Steluta Luca era extrem de fericita: "Cand am plecat la Mondiale, am spus ca vom aduce o medalie, sa facem toti romanii fericiti, sa aiba Sarbatori fericite cum nu au avut niciodata. Aceasta medalie inseamna foarte mult pentru mine, pentru ca dupa 11 ani de activitate la lotul national am reusit sa imi indeplinesc visul. Dedic aceasta medalie sotului meu, a carui zi de nastere este azi".

MULTUMIRE
"Nu stiu exact despre ce suma este vorba, oricum e vorba de foarte multi bani. Suntem multumite. Am inteles ca s-au facut eforturi mari pentru sponsorizari noi" - Cristina Varzaru extrema

PLANURI
"Este o bucurie imensa sa fii pe podium, dar speram ca la anul sa ne cante noua imnul national. Promitem sa ne calificam la Olimpiada si sa ne intoarcem iar cu medalie" - Steluta Lazar-Luca capitan Romania

PROMISIUNE
"Ne bucuram ca am reusit acest rezultat deosebit pentru jocurile sportive din Romania. Cred ca putem construi o echipa competitiva pentru JO de la Beijing, din 2008" - Gheorghe Tadici antrenor Romania

FESTIVITATE DUBIOASA
Dupa efortul de la CM, pentru elevele lui Gheorghe Tadici a venit si vremea recompenselor. Prima astfel de actiune a fost prilejuita de dineul organizat de federatie, care a avut loc, insa, surprinzator, la Corbeanca, in una din resedintele controversatului om de afaceri Cristian Tantareanu (foto). Individ lipsit de scrupule si grobian, Tantareanu a inghesuit fetele si presa intr-o incapere mica, incercand sa-si faca imagine dupa o performanta deosebita a handbalistelor, in schimbul unei manifestari culinaro-bahice pe muzica lautareasca. Din egocentrismul multimiardarului de carton a rezultat si organizarea proasta a festivitatii, care avea drept obiectiv doar premierea vicecampioanelor mondiale. Este de neinteles cum conducerea FR Handal a incredintat organizarea unui astfel de eveniment unui individ certat cu bunele maniere, care se da in spectacol si la aparitiile televizate, e drept mai rare in ultima vreme, unde se apuca sa bea sau sa fumeze.

50.000 DE EURO
Vicecampioanele mondiale la handbal vor fi premiate cu o suma de aproximativ 50.000 de euro. "In acest moment, premiile se cifreaza la peste 40.000 de euro. Banii vor proveni de la ANS, Guvern si de la sponsorii federatiei. Urmeaza acum sa calculam exact cat se cuvine fiecarei jucatoare si membrilor staff-ului tehnic, pentru ca e posibil sa apara si alti sponsori", a declarat presedintele FRH, Cristian Gatu. Suplimentarea primelor poate veni de la vicepremierul George Copos, care a promis un miliard de lei vechi, dar si de la patronul Stelei, Gigi Becali, care a dezvaluit ca va oferi "100 de euro in plus fata de cat da Copos".
×
Subiecte în articol: sport mondiale