x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Victor Piturca - "Mai e de lucru la psihicul jucatorilor"

Victor Piturca - "Mai e de lucru la psihicul jucatorilor"

28 Iul 2004   •   00:00

Meciul de la Craiova a fost ultimul "amical" al Stelei inainte de inceperea noului sezon, cand va infrunta pe teren propriu pe Gloria Bistrita. Antrenorul ros-albastrilor spera ca echipa sa sa continue linia evolutiilor din returul trecut.

PAUL ANDONE

  • Jurnalul National: Domnule Piturca, este Steaua mai puternica decat in sezonul trecut?

    Victor Piturca: In mod normal, dupa achizitiile facute, asa trebuie sa gandim. Petre Marin, Sorin Ghionea si Andrei Cristea sunt jucatori valorosi, pe care orice echipa din campionat si i-ar dori in lot. Totusi, eu cred ca inca mai este de munca, mai ales ca nu sunt chiar multumit de evolutia echipei din ultimele meciuri amicale.

  • Cum va explicati acest lucru?

    Jucatorii au trecut peste o etapa dificila, doua stagii de pregatire la nivel maxim nefiind chiar usoare. Nu este exclus ca ei sa resimta o usoara oboseala, dar pana la ora primului meci vor fi gata pentru abordarea noului campionat la parametri maximi.

  • In concluzie?

    Trebuie sa jucam cel putin la nivelul aratat in returul campionatului trecut, cand echipa noastra a prestat un fotbal de calitate. Asa trebuie sa evoluam constant pentru ca fiecare sustinator al nostru sa fie multumit. In tur am fost inconstanti in ofensiva, lucru care ne-a costat puncte pretioase in meciurile din deplasare.

    "Suntem obisnuiti cu starturile infernale"

  • Unde mai aveti probleme?

    Eu cred ca mai trebuie lucrat la psihicul jucatorilor, la moralul lor. Nu e usor sa treci peste momentul pierderii unui campionat asa cum l-am pierdut noi anul trecut. Ii simt insa pe baieti ca sunt mai indarjiti si ca vor sa depaseasca acel episod. Sper sa reusim.

  • In primele 5 etape, Steaua intalneste Rapid, Dinamo si Craiova.

    Si anul trecut am avut un start de campionat infernal, meciurile cu Rapid si Dinamo fiind unul dupa celalalt, asa ca suntem obisnuiti. Asta e situatia, trebuie oricum sa jucam cu toate echipele si trebuie sa fim foarte concentrati.

  • E mai importanta o participare lunga in Cupa UEFA sau castigarea campionatului?

    E normal sa ne dorim un parcurs cat mai bun in Cupa UEFA, unde insa poti intalni un adversar foarte puternic, impotriva caruia orice rezultat este posibil. In campionat trebuie sa demonstrezi ca meriti sa evoluezi an de an intr-o cupa europeana. Pentru mine e mai important campionatul.

    SANSE

    Antrenorul Stelei, Victor Piturca, a spus ieri ca Dinamo are prima sansa de calificare in fata echipei slovace MSK Zilina. "Dinamo este mai valoroasa si nu se pune problema ca nu are sanse sa se califice. Se poate intampla orice, dar Dinamo are prima sansa", a declarat Piturca. "Mi-as dori sa castige si Dinamo, si Otelul, pentru ca trebuie sa acumulam puncte. Despre Steaua, depinde foarte mult cu cine vom juca. Noi ne-am propus sa ajungem in grupele Cupei UEFA", a declarat, la randul lui, mijlocasul Marian Aliuta.

    PREVIZIUNE

    Marian Aliuta a declarat ieri ca nu este dezamagit de faptul ca a ratat un transfer in strainatate. "Mi-as dori sa plec intr-un campionat mai puternic, dar, daca nu as avea unde, as pleca si in Rusia. Deocamdata imi pare bine ca am ramas in Ghencea. Nu o spun doar asa, de ochii lumii, ci o spun din suflet si sper ca anul acesta sa castigam campionatul", a spus Aliuta. El este de parere ca echipa sa se va bate la titlu cu Dinamo si Rapid. "Craiova nu cred ca poate sa emita pretentii la campionat, chiar daca este o echipa buna. Nu ne temem de nimeni".
  • ×
    Subiecte în articol: sport dinamo campionat