x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Victorie de senzaţie

Victorie de senzaţie

de Vlad Ionescu    |    23 Feb 2009   •   00:00
Victorie de senzaţie

Echipa feminină Oltchim Râmnicu Vâlcea rămâne în cărţi pentru calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, după victoria cu 28-26 obţinută în faţa formaţiei maghiare Gyori ETO.



Cu patru minute înaintea finalului meciului din Zăvoi, campioana Un­gariei conducea cu 26-25 şi totul pă­rea pierdut pentru Oltchim. Două pa­ra­de de senzaţie ale portarului Luminiţa Dinu (a avut 16 intervenţii reuşite pe întreaga durată a partidei), urmate de trei goluri consecutive semnate de Adina Meiroşu, Narcisa Lecuşanu şi Oana Ma­nea, au adus victoria Oltchimului, care s-a instalat pe primul loc în Grupa Principală II, la egalitate cu Gyor, ambele având câte patru puncte.

"Un astfel de meci este greu de trăit. Puteam pierde şi ar fi fost nedrept. Cel mai important este că nu am cedat când eram conduşi. Am meritat această victorie, avem şanse reale de calificare, iar fetele au demonstrat că au un caracter extraordinar. A fost un ritm infernal, de Liga Campionilor, cu un angajament aproape bărbătesc. Jucă­to­a­re­le merită toate laudele, merită să li se ridice statui", a declarat după joc an­tre­no­rul Radu Voina.

Căpitanul echipei, Steluţa Luca, a recunoscut că Luminiţa Dinu a avut un rol determinant în stabilirea rezultatului final: "Am demonstrat că suntem o echipă puternică, nu am cedat nici un moment şi am crezut în permanenţă în victorie. Am avut noroc cu intervenţiile Luminiţei, şi cred că ne-am apărat foarte bine pe parcursul întregii partide, chiar şi atunci când am evoluat în cinci jucătoare. Meciul a fost electrizant, gustat de spectatori, care ne-au încurajat până în ultima secundă, lucru pentru care le mulţumim foarte mult".

URMEAZĂ KRIM LJUBLJANA
Antrenorul oaspetelor, Csaba Konkoly, a spus că, dacă nu vor apărea surpize, Oltchim şi Gyor se vor califica în semifinale: "Ştiam că Oltchim este o echipă pu­ternică. Am alergat după egalare 55 de minute şi când am obţinut-o nu am ştiut ce să facem cu ea. Finalul a fost tensionat, ambele echipe puteau să se impună. În mod normal, vom merge împreună în semifinale".
Etapa viitoare Oltchim va juca sâmbătă, în deplasare, cu Krim Ljubljana, codaşa grupei, fostă dublă câştigătoare a trofeului. "Mergem să câştigăm", a dat asigurări Steluţa Luca.

HCM, ÎN SFERTURI
Creditaţi cu şanse mici de a accede în sferturile de finală ale Cupei Cupelor, după ce fuseseră învinşi în prima manşă de Tatran Preşov cu scorul de 33-25, băieţii de la HCM Constanţa au remontat spectaculos în jocul retur, disputat ieri, pe care l-au câştigat cu 31-20, obţinând calificarea între primele opt echipe ale competiţiei.
În schimb, Steaua a fost eliminată, fiind învinsă în deplasare de Valladolid, scor 24-41, după ce săptămâna trecută pierduse la Buzău cu 27-33.
În Challenge Cup, avem cel puţin două echipe în sferturi: Ştiinţa Bacău a dispus cu 31-29 (în tur 31-28) de PAOK Salonic, iar CSU Suceava a învins cu 34-29 şi 28-27 pe Liberty S. Bernanrdo (ambele meciuri s-au disputat la Suceava). Aseară, UCM Reşiţa a jucat în deplasare cu Vardar Skopje, pe care a învins-o în tur cu 31-20.

×
Subiecte în articol: sport