x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vietnamul obţine primul trofeu în fotbal!

Vietnamul obţine primul trofeu în fotbal!

de Ovidiu Ciutescu    |    29 Dec 2008   •   00:00

Vietnamul a cucerit, duminică, primul său trofeul internaţional, reuşind să se impună în Campionatul Asiei de Sud-Est, informează agenţia Reuters, citată de Agerpres.



Fotbaliştii vietnamezi au învins în finala acestei competiţii, cu scorul general de 3-2, selecţionata Thailandei, succesul fiind sărbătorit întreaga noapte la Hanoi, precum şi în celelalte oraşe vietnameze. Mii de petrecăreţi au invadat străzile din centrul capitalei Hanoi, după ce Vietnamul a reuşit să egaleze în ultimele secunde din manşei a doua a finalei cu Thailanda (1-1), intrând astfel în posesia trofeului, graţie victoriei cu 2-1 din meciul tur.

"Sunt foarte fericit pentru acest succes, pe care îl vom sărbători acum din plin", a declarat, la finalul jocului, portughezul Henrique Calisto, antrenorul reprezentativei Vietnamului. "Am fost echipa mai bună, dar aşa se întâmplă uneori în fotbal. O decizie greşită a arbitrului (care a acordat o lovitură liberă în urma căreia Vietnamul a egalat pe final - NR) ne-a costat titlul. Însă aşa e viaţa, nu mă plâng", a spus la rândul său selecţionerul Thailandei, englezul Peter Reid.

×
Subiecte în articol: sport