x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport EXCLUSIV. Secretele Biancăi Andreescu

EXCLUSIV. Secretele Biancăi Andreescu

de Theodora Şutiu    |    11 Apr 2019   •   10:08
EXCLUSIV. Secretele Biancăi Andreescu

Bianca Andreescu, tânăra de 18 ani din Canada, de origine română, care a câştigat finala de la Indian Wells 2019 cu experimentata Angelique Kerber, a urcat săptămâna asta până pe locul 23 WTA, cea mai bună clasare din cariera sa. Momentan, sportiva se află într-o pauză competiţională, urmând ca la începutul lunii mai să participe la turneul de la Madrid. Noua senzaţie a tenisului mondial spune că de-abia aşteaptă prima sa înfruntare cu Simona Halep.

Bibi, aşa cum îi spun prietenii şi familia, este tototdată şi cea mai tânără câştigătoare de la Indian Wells din ultimii 20 de ani. În 1999, Serena Williams câștiga trofeul la 17 ani. Sportiva canadiană a vorbit despre experienţa extraordinară pe care a avut-o la turneul californian, dar şi despre punctele forte pe care le are pe teren: „Am muncit mult să ajung aici şi sunt recunoscătoare tuturor celor care au contribuit la acest succes al meu. După meciul cu Svitolina, din semifinale, mi-a luat ceva timp să îmi revin. Probabil cel mai mare avantaj este variaţia jocului meu, care le încurcă pe adversare. Îmi doresc foarte mult să câştig un turneu de Grand Slam anul acesta, dar pentru asta este nevoie de multă muncă şi disciplină”, a declarat Bianca Andreescu, pentru Jurnalul.

Copilăria din România

Tânăra jucătoare de tenis s-a născut pe 16 iunie 2000 şi este fiica unor emigranți români din Canada, Maria şi Nicu Andreescu. A început să practice tenisul în România, la vârsta de 6 ani, în timpul unei vacanțe, iar primul antrenor i-a fost Gabriel Hristache: „Am început să joc tenis la Pitești cu antrenorul meu, Gabi. Nu m-am gândit niciodată că aş putea reprezenta România, pentru că, în Canada, federaţia susține talentele și sunt recunoscătoare pentru sprijinul acordat în toți acești ani”, a mărturisit Bianca.

Chiar dacă nu a petrecut foarte mult timp în România, Bibi îşi aminteşte cu plăcere de vacanţele pe care le petrecea la bunici: „Îmi amintesc despre bunici că mă răsfățau foarte mult, în special bunica Ana, care îmi prepara mâncăruri delicioase”, mai spune tânăra de 18 ani.

Relaţia cu Simona Halep

Deşi nu a întâlnit-o niciodată pe Simona Halep pe terenul de tenis, Bianca spune că aşteaptă cu sufletul la gură această întâlnire: „În tenis este greu să îţi faci adevărate prietene, din păcate. Simona m-a felicitat personal după Indian Wells, ea este un om deosebit. O admir mult, iar stilul ei de joc este fenomenal. Desigur, vreau să fie un meci frumos cu ea, amândouă suntem nişte luptătoare. Îmi place foarte mult zgura, aşa că vom vedea”, mai spune jucătoarea de tenis a momentului.

Prietenul din turnee

Pe lângă părinţii săi, care o însoţesc peste tot în lume, Bianca are mereu alături la turnee un prieten mai deosebit: „Iubesc animalele foarte mult. Am trei căței și o pisică, adoptați în România, la bunica Ana. În Toronto, există Coco, un toy puddle care mă însoțește de multe ori în turnee. În rest, îmi place să merg la evenimente sportive cu prietenii mei când sunt în Toronto şi să citesc”, a mărturisit Bibi.

„Vreau să ajung numărul 1 mondial şi desigur să câștig cât mai multe Grand Slams. De asemenea, vreau să contribui la îmbunătățirea sportului, la egalitatea în sport și nu numai”

- Bianca Andreescu

129 de locuri a urcat Bianca Andreescu în trei luni, ea începând anul pe 152 și ajungând în această săptămână pe 23

×
Subiecte în articol: bianca andreescu