x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Visul lui Grigoraş

Visul lui Grigoraş

de Daniel Stan    |    30 Iul 2007   •   00:00
Visul lui Grigoraş

Deşi puţini dădeau şanse formaţiei gălăţene, Oţelul a eliminat pe Trabzonspor, după ce, in returul de sămbătă seară, a invins cu acelaşi scor cu care se impusese şi pe teren propriu: 2-1!

Trabzonspor - Oţelul 1-2 - Galaţiul merge in Cupa UEFA!

Deşi puţini dădeau şanse formaţiei gălăţene, Oţelul a eliminat pe Trabzonspor, după ce, in returul de sămbătă seară, a invins cu acelaşi scor cu care se impusese şi pe teren propriu: 2-1.

Au marcat: Ceyhun (’8) / Szekely (’12), E. Jula (’88 - pen.)

Stadion: "Huseyin Anvi Aker" - Trabzon

Spectatori: 22.000

Arbitru: Stanislav Sukhina (Rusia)

In momentul tragerii la sorţi, cei de la Trabzonspor Istanbul au luat in răs pe Oţelul. "Nu vom avea emoţii", spuneau turcii la unison. Numai că antrenorul gălăţenilor, Petre Grigoraş, a fost mai modest: "Visul meu este să ajung in cupa UEFA".

OBIECTIV. Antrenorul gălăţenilor, Petre Grigoraş, era fericit la finalul jocului: "Sincer, nu mă găndeam că vom reuşi, mai ales că turcii ne-au subestimat. Dar una e să dai din gură şi alta e pe teren. La Galaţi trebuia să căştigăm mai categoric. A fost doar 2-1, dar am spus că mergem la Istanbul la victorie". Startul a fost negru pentru Oţelul, după ce Trabzon a deschis scorul in minutul 8, prin Ceyhun, dar gălăţenii au replicat imediar: 1-1, gol Szekely (’12). Gazdele, susţinute de 22.000 de suporteri fanatici, au incercat să replice, insă portarul Gribauskas a apărat tot. Pe final, Emil Jula a dat lovitura, din penalty (’88), şi a dus Galaţiul in Europa după opt ani.

SCANDAL. Suporterii turci şi-au dat in petic atăt pe timpul jocului, căt şi după final, cerănd demisia conducerii clubului. "Este un rezultat la care nu ne aşteptam. Ne-am găndit că este mai bine să nu reacţionăm", a declarat purtătorul de cuvănt al lui Trabzonspor, Zeyyat Kafikas. Gruparea turcă riscă sancţiuni din partea UEFA, după ce fanii au aruncat in teren cu sticle de plastic, cu pantofi şi cu confeti.

ECHIPELE:

Trabzonspor: Tolga - Serkan, Tayfur, Erdink, Celaleddin - Huseuin, Ayman (’85 Adnan), Gokdeniz, Ceyhun - Umut (’76 Yusuf), Ersen. Antrenor: Ziya Dogan

Oţelul: Gribauskas - Sărghi, Nogo, Jelev, Semeghin - Szekely (’90 S. Ilie), G. Paraschiv, Giurgiu, Kim (’71 Radnikov) - E Jula, D. Stan (’5 Labukas). Antrenor: Petre Grigoraş

×
Subiecte în articol: sport