x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vor victorie in ultimul examen

Vor victorie in ultimul examen

26 Mai 2004   •   00:00

Componentii echipei nationale a Romaniei spera sa castige meciul din Irlanda si considera ca astfel vor demonstra ca victoria istorica impotriva Germaniei nu a fost o intamplare.

CATALIN FAINISI, VICENTIU NEAGOE

Zambete, glume si foarte mult optimism. Acestea au fost coordonatele dupa care s-au ghidat „tricolorii" la plecarea de pe Aeroportul Otopeni spre Dublin, unde vor intalni maine echipa reprezentativa a Irlandei. Fara Mutu, Chivu, Pancu, Rat si Stoican, Anghel Iordanescu a incropit o selectionata formata in mare majoritate din jucatori din Divizia A. Steaua este in fruntea listei de convocati, cu Radoi, Neaga, Dica, Dumitru si Aliuta, fiind urmata de liderul Dinamo, care i-a trimis sub comanda lui Iordanescu pe Danciulescu, Barcauan si Alexa. „Cred ca in aceasta primavara am facut niste meciuri foarte bune la echipa nationala. In plus, jucatorii chemati de domnul Iordanescu reprezinta echipa nationala, nu o selectionata divizionara", a declarat Cosmin Barcauan, fundasul lui Dinamo.

EXAMEN. In Irlanda a plecat si fostul selectioner Emeric Ienei, care considera ca meciul cu britanicii este un adevarat examen pentru jucatorii din campionatul intern selectionati la echipa nationala. „Iordanescu le-a dat tuturor sansa de a se afirma la echipa reprezentativa, iar acum ei trebuie sa dovedeasca faptul ca merita sa joace in calificarile pentru Mondialul din Germania", a declarat antrenorul care a adus Stelei Cupa Campionilor Europeni in 1986.

ABSENTI. Jucatorul echipei Manchester United, Roy Keane, este indisponibil pentru meciul amical dintre reprezentativele Irlandei si Romaniei, din cauza unei accidentari la genunchi suferite in finala Cupei Angliei. Mijlocasul irlandez, in varsta de 32 de ani, trebuia sa revina in echipa nationala a Irlandei, dupa o pauza de doi ani, cauzata de conflictul cu fostul selectioner, Mick McCarthy. El a fost consultat luni de medicii gruparii engleze, care i-au interzis sa evolueze in meciul cu Romania. De asemenea, fundasul Gary Breen nu va putea evolua in partida cu selectionata Romaniei din cauza unei accidentari la ligamentele genunchiului, in timp ce Jason McAteer, John O’Shea si Liam Miller sunt incerti.

CONSERVATOR.In alta ordine de idei, mijlocasul Stelei, Marian Aliuta, considera ca a fost convocat de selectionerul Anghel Iordanescu si datorita golului inscris in meciul cu FCM Bacau, scor 1-0. "Aceasta convocare reprezinta foarte mult pentru mine. M-a luat prin surprindere. Nu ma asteptam, deoarece nu prea am jucat in acest retur. Imi doresc sa fiu titular. Sper sa profit, iar un gol inscris ar fi nemaipomenit. Echipa nationala are un moral bun si poate invinge in Irlanda", a afirmat Aliuta. Decarul stelist a precizat ca ar putea ramane in Ghencea si in sezonul viitor. "Raman la convingerea ca Steaua e cea mai buna echipa din campionat. Pacat ca nu am luat titlul. Cred ca voi ramane la Steaua si din vara.

Ganea se decide dupa meci

Ionel Ganea considera ca meciul cu Irlanda va fi unul dificil si ca jucatorii din echipa nationala a Romaniei trebuie sa se mobilizeze pentru a obtine un rezultat bun. „La nivelul echipei nationale, meciurile amicale conteaza foarte mult. La meciul cu Germania s-a vazut valoarea unor jucatori din campionatul intern. Nu oricine se poate mandri cu o asemenea performanta. Jucatorii irlandezi practica un fotbal barbatesc, insa nu ne sperie acest lucru", a spus Ganea. Atacantul lui Wolverhampton a afirmat ca dupa meciul cu Irlanda se va gandi la ce echipa sa plece. „Am oferte din Romania si din strainatate, dar astept sa treaca acest meci si apoi voi vedea. Ma bucur ca jocurile s-au imbunatatit in campionatul romanesc", care nu regreta ca Steaua nu a luat campionatul.

Tamas si Zicu, trimisi sa presteze la nationala de tineret

Lotul reprezentativei de tineret a Romaniei s-a reunit in vederea disputarii partidei amicale contra selectionate similare a Bulgariei. Meciul va avea loc astazi pe stadionul Giulesti, incepand cu ora 17:00. Astfel, selectionerul reprezentativei de tineret, Nicolae Manea, i-a convocat la echipa pe brasovenii Alexandru Marc, Nicolae Grigore si Romeo Surdu, timisoreanul Eduard Zimmermann si Flavius Bad, Andrei Prepelita si Adrian Ionescu, de la FC Arges, nemteanul Lucian Goian, craioveanul Cosmin Moti, rapidistul Ion Dumitru, Laurentiu Marinescu de la Petrolul, Adrian Cristea de la Poli Iasi si clujenii George Florescu, Razvan Cocis, Dan Codreanu. Alaturi de acestia, din lot mai fac parte si internationalii Gabriel Tamas si Ianis Zicu, de la Spartak Moscova, respectiv Parma. (Cosmin Smochina)

Lot Romania

Portari
Bogdan Lobont Ajax
Bogdan Stelea Salamanca

Fundasi
Mirel Radoi Steaua
Adrian Iencsi Spartak Moscova
Sorin Ghionea Otelul Galati
Marius Constantin FC Brasov
Cristian Dancia Torpedo Moscova
Cosmin Barcauan Dinamo
Petre Marin FC National

Mijlocasi
Nicolae Dica Steaua
Florentin Dumitru Steaua
Mihaita Plesan U. Craiova
Florin Soava Spartak Moscova
Ovidiu Petre Galatasaray
Dan Alexa Dinamo
Marian Aliuta Steaua

Atacanti
Ionel Danciulescu Dinamo
Ionel Ganea Wolwerhampton
Daniel Nicolae Rapid
Adrian Neaga Steaua

Lot Irlanda

Portari
Shay Given Newcastle United
Nick Colgan Hibernian
Paddy Kenny Sheffield United

Fundasi
Alan Maybury Hearts
Steve Finnan Liverpool
Kenny Cunningham Birmingham City
Andy O’Brien Newcastle United
Gary Doherty Tottenham Hotspur
Clive Clarke Stoke City

Mijlocasi
Matt Holland Charlton Athletic
Jonathan Douglas Blackburn Rovers
John O’Shea Manchester United
Liam Miller Celtic
Andy Reid Nottingham Forest
Martin Rowlands Queens Park Rangers
Michael Doyle Coventry City
Alan Quinn Sheffield Wednesday
Stephen McPhail Leeds United
Mark Kinsella WBA
Jason McAteer Sunderland
Graham Barrett Coventry City

Atacanti
Robbie Keane Tottenham Hotspur
Aiden McGeady Celtic
Alan Lee Cardiff City
David Connolly West Ham United
Clinton Morrison Birmingham City
×
Subiecte în articol: sport steaua meciul naţională echipa united