x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Vrem doua medalii

Vrem doua medalii

05 Mar 2004   •   00:00

Incepand de azi si pana duminica, la Budapesta se desfasoara Campionatele Mondiale de Atletism. Pentru intrecerile din Ungaria, conducerea federatiei romane de specialitate are stabilit ca obiectiv cucerirea a doua medalii.

Din delegatia noastra lipseste Gabriela Szabo, careia medicii i-au interzis sa mai concureze in acest sezon din cauza oboselii.

SPERANTE. Chiar daca obiectivul a fost stabilit in luna octombrie, inainte ca Szabo sa declare forfait, antrenorul federal Constantin Mihail spera ca acesta sa fie indeplinit: "Totul depinde de sansa si de forma sportivilor nostri inainte de concurs". Antrenorul roman a marturisit ca se asteapta rezultate cat mai bune de la Ionela Tarlea, Monica Iagar, Marian Oprea, Stefan Vasilache si Bogdan Tarus.

IN FORMA. Una dintre sportivele creditate cu sansa la obtinerea unei medalii este Ionela Tarlea, care a dovedit o forma deosebita in ultima vreme. "Imi doresc mult un loc pe podium la 400 de metri si sper sa prind si finala cu stafeta", a declarat Ionela, care in urma cu o saptamana a stabilit, la Atena, cel mai bun timp al sau in acest an in proba de 400 de metri: 51,59 secunde.

INCREZATOARE. Desi a acuzat dureri din cauza unei accidentari mai vechi la piciorul stang, Tarlea spera in obtinerea unei medalii la Budapesta. La 28 de ani, valceanca este una dintre veteranele probei, detinand al saptelea timp in acest an. "Daca voi alerga aproape de cea mai buna performanta a mea, cred ca le pot invinge pe rusoaicele Natalia Nazarova si Olesia Krasnomovet, americanca Sanya Richards sau pe bielorusa Usovici", s-a aratat increzatoare sportiva. In proba de stafeta 4x400 de metri, Tarlea va lua startul alaturi de Alina Rapanu, Angela Morosanu si Maria Rus.

Mondialele, un pas spre Atena

Sperantele noastre la masculin sunt puse in participarea la triplusalt a lui Marian Oprea. El a marturisit ca si-ar dori foarte mult sa urce pe podium, mai cu seama ca detine una dintre cele mai bune performante ale anului, 17,16 metri. "Mergem si cu copii tineri, pentru a-i roda, dar speram ca cei consacrati sa se impuna. Daca Iagar sare peste 2 metri, se poate impune la Budapesta. La fel Vasilache, care trebuie sa atinga 2,30 metri, sau Tarus, care poate urca pe podium daca trece de 8,20 metri. Pista de la Budapesta e rapida", a declarat Iolanda Balas, presedinta FR de Atletism.

Cele mai importante nume din lotul Romaniei

Ionela Tarlea (400 m si stafeta), Monica Iagar si Oana Pantelimon (inaltime), Adelina Gavrila si Maria Solomon (triplusalt), Adina Anton (inaltime), Liliana Popescu (800 m), Alina Cucerzan (1.500 m), Carmen Zamfir (60 m garduri), Angela Morosanu, Alina R.panu si Maria Rus, (stafeta 4X400 m), Marian Oprea (triplusalt), Bogdan Tarus(lungime), Stefan Vasilache (inaltime), Ioan Vieru (400 m), Gheorghe Guset (greutate).
( MADALINA CORBEANU )

×
Subiecte în articol: sport metri