x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Willi Weber: Nu vă îmbătaţi cu apă rece, Schumacher nu va urca într-un monopost Ferrari!

Willi Weber: Nu vă îmbătaţi cu apă rece, Schumacher nu va urca într-un monopost Ferrari!

de Ovidiu Ciutescu    |    29 Iul 2009   •   00:00
Willi Weber: Nu vă îmbătaţi cu apă rece, Schumacher nu va urca într-un monopost Ferrari!

Speculaţiile privind revenirea lui Michael Schumacher la bordul unui monopost Ferrari continuă. Imediat după operaţia la care a fost supus Felipe Massa, ideea revenirii marelui campion în circuit a prins contur. Acum, nimeni nu ştie ce să mai creadă. Ferrari susţine că germanul analizează propunerea de a reveni într-o cursă oficială, în timp ce agentul lui Schumacher neagă vehement acest aspect.



Michael Schumacher, de şapte ori campion mondial în Formula 1, ar putea lua în considerare revenirea în Marele Circ, dacă Ferrari îi va propune să-l înlocuiască pe brazilianul Felipe Massa, accidentat grav în Marele Premiu al Ungariei,"Ferrari va anliza situaţia şi dacă cei de acolo îl vor contacta pe Michael, atunci el se va gândi la acest lucru", a declarat  purtătoarea de cuvânt a germanului, Sabine Kehm pentru BBC Sport. Mai mult, Kehm spune că Michael nu riscă să vorbească prea mult pe această temă, dar că orice este posibil:  "De obicei aş fi spus că el nu este interesat deoarece se simte foarte bine cu viaţa lui şi nu-i lipseşte nimic, dar acum situaţia este aşa diferită şi ipotetică, iar Michael nu vrea să alimenteze speculaţiile pe această temă. Totuşi, Michael a avut un accident de motocicletă în februarie, soldat cu o problemă la gât şi nu pot să vă spun dacă el poate alerga într-o cursă de Formula 1".

Optimismul team-ului Ferrari precum şi al lui Sabine Kehm este frânt de Will Weber, agestul lui "Schumi" precizând că acesta nu va concura pentru Ferrari la Marele Premiu al Europei de la Valencia, următoarea etapă a CM de Formula 1, programat în 23 august:  "Michael nu va fi la volanul unui monopost la Valencia, acest lucru iese din discuţie. Ce-am aştepta de la Schumacher dacă se va sui într-o maşină de F1? Să câştige. Aşteptările din partea tuturor ar fi prea mari".

Schumacher, în vârstă de 40 de ani, cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, s-a retras din Marele Circ la sfârşitul sezonului 2006, dar, sporadic, a mai condus monoposturile Ferrari. În ultima perioadă, el a fost consultant al scuderiei de la Maranello.

Felipe Massa a fost lovit în cap, sâmbătă, în calificările de la Hungaroring, de o bucată dintr-un amortizor al unui monopost Brawn GP condus de compatriotul său Rubens Barrichello, care se află pe circuit chiar în faţa maşini pilotate de vicecampionul mondial, ce rula cu mai mult de 250 km/h. Massa şi-a pierdut cunoştinţa, a fost dus la un spital din Budapesta, unde a fost operat. Conform medicilor, starea de sănătate a brazilianului se îmbunătăţeşte, fiind posibil să părăsească spitalul în 7-10 zile, dar nu se ştie dacă el va mai putea concura în acest sezon.

Printre cei care i-ar putea lua locul lui Massa se numără Luca Badoer şi Marc Gene, actualii piloţi de teste de la Ferrari, dar şi dublul campion mondial Fernando Alonso, de la Renault, despre care se spune că ar fi semnat deja un contract cu echipa de la Maranello, valabil din sezonul viitor.

×