x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport ZALGIRIS - CFR CLUJ / Sicane comuniste

ZALGIRIS - CFR CLUJ / Sicane comuniste

de Vicentiu Neagoe    |    Ionut Paduraru    |    27 Iul 2005   •   00:00
ZALGIRIS  -  CFR CLUJ / Sicane comuniste

Doi jucatori sarbi din lotul clujenilor, Milosevici si Bruncevici, nu au primit vizele de Lituania, desi acum o luna, la meciul cu Vetra, nu au avut probleme. Ei au fost nevoiti sa stea peste trei ore in aeroportul din Vilnius.

CFR Cluj va intalni astazi, de la ora 18:30, in direct la TV Sport, pe Zalgiris Vilnius, in prima mansa a semifinalelor Cupei UEFA Intertoto.

INTERDICTIE. Delegatia clujeana a ramas consternata cand a aflat, luni seara, ca Ambasada Lituaniei de la Budapesta a anulat vizele acordate la Consulatul din Budapesta jucatorilor sarbi Sead Bruncevici si Zoran Milosevici, anuntati ca titulari in echipa lui Dorinel Munteanu. Decizia a fost cu atat mai surprinzatoare, cu cat, in urma cu o luna, cand clujenii au jucat tot in Lituania, cu FK Vectra, cei doi nu au avut astfel de probleme. Clujenii au facut un protest oficial la UEFA, forul european luand legatura cu Federatia Lituaniana de Fotbal pentru a cere sa permita intrarea pe teritoriul baltic a plavilor. Ei au apelat si la ajutorul FRF, al Ministerului Afacerilor Externe si la cel al Consulatului Romaniei de la Vilnius.

TRUCARE. Conducatorii clujeni au declarat despre incident ca este o "lucratura" a celor de la Zalgiris, echipa banuita si ca s-a calificat in semifinale dupa un meci trucat cu Aegaleo. "Autoritatile comuniste din Lituania incearca sa ne sicaneze, pentru ca echipa din Vilnius sa se califice, prin orice mijloace", a declarat presedintele lui CFR Cluj, Iuliu Muresan, din aeroportul de la Vilnius.

STUPEFIAT
"Este o tiganie cum rar mi-a fost dat sa vad. Acum o luna, am fost in Lituania fara nici o problema, jucatorii sarbi din lot au primit imediat vizele, iar acum ni se pun bete in roate. Sunt foarte dezamagit. Parca am fi pe vremea lui Stalin. Nu au dat nici o explicatie. Este o comportare sub demnitatea unui popor. Noroc cu interventia UEFA" - Arpad Paszkany, patron CFR Cluj

INCEP SA SIMTA OBOSEALA
CFR Cluj are sansa de a se califica in primul tur al Cupei UEFA in urma acestei competitii. Pentru a realiza acest lucru, echipa lui Dorinel Munteanu trebuie sa treaca de Zalgiris, iar apoi, in finala, de invingatoarea dintre Wolfsburg si Lens. In ultimul act, antrenorul-jucator al clujenilor ar putea intalni astfel pe Wolfsburg, echipa la care a jucat intre 1999 si 2004. "Acum, ambitia noastra e si mai mare, dupa ce ne-au facut. Jucatorii sunt cam obositi, dar sper sa invingem. La un moment dat, echipa nu a vrut sa iasa din aeroport pana nu primeau viza si jucatorii sarbi", a declarat presedintele clujenilor, Iuliu Muresan (foto). In cele din urma, jucatorii clujeni au plecat spre hotel, iar Bruncevici si Milosevici au stat aproape trei ore si jumatate pana au primit permisiunea sa patrunda in Lituania. Initial, urma sa faca deplasarea si Vlajici, dar in cele din urma s-a renuntat, in ideea sa nu fie trei fotbalisti sarbi. Un al patrulea, Mijin, este suspendat pentru cumul de cartonase galbene. Returul este programat pentru duminica, la Cluj.

PROTEST
Muresan a declarat ca la partida cu Zalgiris jucatorii vor purta banderole albe, in semn de protest fata de acest incident: "Ne gandim sa intarziem inceperea meciului cu trei minute. Trebuie sa atragem atentia cumva". Un alt mod de protest al conducerii ardelenilor l-a reprezentat boicotarea dineului oficial la care au fost invitati de catre conducerea clubului din capitala Lituaniei. "Mi-e greata de ei. Am vorbit cu fiica patronului de la Zalgiris si le-am multumit pentru modul in care ne-au tratat, anuntandu-i ca nu vom merge la masa. Mi s-a spus ca nu e bine, dar eu nu sunt diplomat de cariera", a incheiat Muresan.
×
Subiecte în articol: sport cluj zalgiris