x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Ziaristii nu cred in victorie

Ziaristii nu cred in victorie

07 Oct 2004   •   00:00

Karel Bruckner a efectuat marti seara, de la ora locala 17:00, primul antrenament cu jucatorii convocati. Sedinta de pregatire s-a tinut pe stadionul Slavia, fiind urmarita de foarte putini ziaristi. Mass-media din Cehia sunt retinute in ceea ce priveste victoria echipei lui Bruckner.

FLORIN GONGU - Praga

Ca ultima noutate, in lotul Cehiei au mai aparut Libor Sionko, de la Austria Viena si Rudolf Skacel, de la Panathinaikos Atena.

ANTRENAMENT. A fost o ora mai mult de destindere, jucatorii parand foarte relaxati. Ei au fost impartiti in doua, la un joc scoala, desfasurat pe un sfert de teren si supravegheat de Bruckner. Au jucat "verzii", in care s-au regasit opt dintre titularii care se vor alinia la meciul cu Romania, si "rosii". De precizat ca Cech a facut pregatire separat, portile celor doua echipe fiind aparate de Blazek si de Kinski.

PESIMISM. In ciuda valorii lotului, ziaristii cehi anticipeaza un rezultat negativ pentru echipa lor. Tocmai de aceea, o echipa a unei televiziuni i-a interogat pe Grygera, Heinze si Baros cum se manifesta antrenorul cand echipa nu castiga si care sunt relatiile actuale dintre jucatori si selectioner. Fotbalistii au povestit ca Bruckner are obiceiul sa tipe la ei, atunci cand rezultatul le e defavorabil, dar ca il respecta foarte mult pentru munca pe care o depune. "Este o ancheta pe care o vom difuza dupa meci. Vor pica foarte bine atunci aceste raspunsuri", au explicat ziaristii rostul acestor interviuri.

TEAMA

"Este un meci foarte important pentru noi. Trebuie sa invingem. Stiu ca va lipsi Chivu, dar pe teren va fi prietenul meu Lobont, un portar de calitate. Ne va fi greu sa-l invingem" - Zdenek Grygera, Ajax

OPINIE

"Romania e o echipa imprevizibila. Intotdeauna castiga echipa mai stapana pe mijloacele ei de exprimare. Degeaba ai randament, daca in timpul meciului nu-ti valorifici intreg potentialul" - Karel Bruckner, selectioner Cehia

CAPITANUL CEHIEI SE ALEGE AZI

Prin retragerea de la echipa nationala a lui Pavel Nedved, Cehia traverseaza o criza a banderolei. Contra Olandei, capitan de echipa a fost Koller, dar la Amsterdam au absentat si Poborski, si Galasek. Acum, cu Romania, va reveni Galasek, veteranul echipei. "Vom face o sedinta joi seara si jucatorii vor decide. Va fi alegerea lor, iar vineri toata lumea va sti cine va fi capitan la meciul de sambata", a anuntat antrenorul Karel Bruckner. Dupa toate previziunile se pare ca impotriva Romaniei, capitan de echipa va fi Galasek, colegul lui Lobont de la Ajax.

MIUTA. La antrenamentul de marti seara, elevii lui Karel Bruckner au fost foarte destinsi

Petr Cech: "Sper ca Mutu sa nu joace"

Poarta nationalei Cehiei va fi aparata, mai mult ca sigur, de Petr Cech, fostul elev al lui Ladislau Bölöni de la Rennes si actualul coleg al lui Mutu de la Chelsea. El a profitat de aceasta convocare si pentru a semna un contract de imagine cu firma Tiscali, care se ocupa cu accesorii de telefonie mobila. In ciuda varstei fragede, 22 de ani, portarul ceh a facut dovada ca detine multe informatii despre fotbalul romanesc.

PROFESIONIST. Ceh (stanga) a acceptat cu amabilitate sa fie intervievat de catre reporterul Jurnalului National

  • Jurnalul National: Ce inseamna acest meci pentru Cehia?

    Petr Cech: Este cel mai important meci al nostru in aceste calificari. Romania are deja 9 puncte, iar noi nici unul. Ne trebuie victoria ca aerul.

  • Ce stii despre Romania?

    Stiu ca aveti jucatori buni, precum colegul meu de la Chelsea, Mutu. Aveti un portar bun si cativa jucatori de la Sahtior, echipa care joaca in Liga Campionilor. Sunt fotbalisti tineri, dornici de afirmare, care vor sa se califice la Cupa Mondiala. Vor cu totii sa o apuce pe urmele generatiei lui Hagi, cel mai bun jucator al vostru, sau ale lui Dan Petrescu, unul dintre cei mai buni fotbalisti pe care i-a avut Chelsea.

  • Ce se intampla cu Mutu la Chelsea?

    Adrian e un jucator foarte bun, dar de cateva saptamani este accidentat. Din acest motiv nu a mai jucat. Sper sa-si revina, pentru ca e un jucator talentat, de mare viteza. Dar toate astea, dupa meciul de sambata, cand sper sa nu joace.

  • Cu Bölöni ai mai vorbit?

    Doar o data, dupa turneul final al Campionatului European, cand m-a felicitat.

  • Cum comentezi retragerea lui Nedved?

    Acesta este un mare regret pentru fotbalul ceh. Pavel este un jucator de top, de nivel mondial, si locul lui ar fi in prima reprezentativa, oricand. Din pacate insa...

  • Ati incercat sa-l convingeti sa revina asupra deciziei?

    A fost hotararea lui, nu avea rost sa intervenim. El stie mai bine de ce a ales aceasta solutie.
  • ×
    Subiecte în articol: sport echipa