x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă America de Nord văzută din spaţiu: imagini incredibile realizate de pe Spaţia Spaţială Internaţională (VIDEO)

America de Nord văzută din spaţiu: imagini incredibile realizate de pe Spaţia Spaţială Internaţională (VIDEO)

28 Oct 2011   •   14:19
America de Nord văzută din spaţiu: imagini incredibile realizate de pe Spaţia Spaţială Internaţională (VIDEO)

Membrii echipajului Statiei Spatiale Internationale au montat o camera de luat vederi orientata catre continentul nord-american, imaginile rezultate, pe fondul miscarii accelerate a ISS fiind imbinate intr-o inregistrare care prezinta in cateva secunde un traseu de 5.000 de kilometri.

In partea superioara a inregistrarii apare, pe tot parcursul acesteia, Aurora Boreala, secventa incepand din Canada. Apoi, printre nori, poate fi zarita peninsula din Michigan si, mai ales, milioane de lumini stralucitoare provenite din metropola zonei, Chicago.

Fulgerele ce au marcat o violenta furtuna, abatuta asupra Georgiei, pot fi, de asemenea, observate, inregistrarea incheindu-se cu jumatatea estica a peninsulei Florida si apele de mica adancime din Bahamas.

Statia Spatiala Internationala, un proiect de 100 de miliarde de dolari la care au participat 16 tari, are dimensiunile unei case cu cinci dormitoare si a parcurs aproximativ 2,5 miliarde de kilometri, echivalentul a opt calatorii dus-intors intre Pamant si Soare.

×