x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Un tânăr american a inventat o adevărată rază a morţii

Un tânăr american a inventat o adevărată rază a morţii

de Anca Aldea    |    31 Ian 2011   •   22:40
Un tânăr american a inventat o adevărată rază a morţii
149250-untitled-1.jpgCe faci când ai 5.800 de oglinjoare şi o antenă de satelit? Ai ghicit! ? Poţi face "o rază solară a morţii".

Un tânăr din SUA a realizat un experiment în urma căruia a produs "o rază solară a morţii" care generează energia a 5.000 de sori, după cum spune inventatorul citat de Daily Mail. Raza, susţine Eric Jacqmain, poate distruge totul în jur – poate topi oţelul, poate vaporiza aluminiul, poate face cimentul să fiarbă şi poate anihila orice materie organică.

"Secretul" constă în amplasarea obiectelor care urmează să fie distruse într-un punct focal, de circa un centimetru, unde converge lumina.
"Am forat o gaură mică în antenă şi i-am ataşat o ţeavă din PVC pe revers. Lumina străluceşte prin gaură şi loveşte plasticul translucid de la capătul ţevii. Tot ce am făcut la fiecare utilizare a fost să calibrez antena o singură dată în funcţie de Soare şi să marchez punctul său focal orientându-mă după plasticul din spate. (...) Am pulverizat chiar şi carbon, care se manifestă la temperaturi de peste 3.600 de grade Celsius", a scris tânărul pe pagina sa de YouTube.

Jacqmain, în vârstă de 19 ani, a cumpărat micuţele oglinzi şi antena de satelit cu "impresionanta" sumă de 90 de dolari. Dispozitivul astfel creat – al cărui diametru este de aproximativ 1,75 metri – a fost distrus, în cele din urmă, într-un... incendiu izbucnit probabil în timpul unui experiment. Tânărul a postat pe YouTube un film cu invenţia sa, denumită R5800, şi a promis că va crea un al doilea dispozitiv cu 32.000 de oglinzi.

×