x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale “Unchiul Vanea”, premiat

“Unchiul Vanea”, premiat

de Maria Sârbu    |    01 Oct 2008   •   00:00
“Unchiul Vanea”, premiat

Spectacolul “Unchiul Vanea” de Cehov, regizat de Andrei Şerban la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, a obţinut luni, la Budapesta, Premiul pentru cel mai bun spectacol acordat de Asociaţia Criticilor de Teatru din Ungaria.

Spectacolul “Unchiul Vanea” de Cehov, regizat de Andrei Şerban la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca, a obţinut luni, la Budapesta, Premiul pentru cel mai bun spectacol acordat de Asociaţia Criticilor de Teatru din Ungaria. Montarea din România a fost apreciată de critici la acelaşi nivel ca şi producţia Teatrului Naţional din Pecs, “Bolnavul închipuit” de Moliere, regia Janos Mohacsi, care a primit acelaşi premiu.

Ceremonia de decernare a Premiilor Criticilor de Teatru din Ungaria, pentru stagiunea 1997-1998, a avut loc la Teatrul “Kamra” din Budapesta. Lista premianţilor este întocmită în fiecare an pe baza voturilor membrilor Asociaţiei Criticilor la fiecare sfârşit de stagiune.

Cu această distincţie, “Unchiul Vanea” îşi completează palmaresul. În primăvară a câştigat Premiul UNITER la cele mai importante categorii: cel mai bun spectacol al anului 2007, cea mai bună regie (Andrei Şerban) şi cel mai bun actor în rol principal (András Hatházi).

În toamna acestui an, spectacolul va fi jucat pe scena Teatrul Naţional din Budapesta, precum şi în cadrul Festivalului Uniunii Teatrelor din Europa, la Bucureşti.

Premiera cu “Unchiul Vanea” a vaut loc în octombrie 2007.

Foarte mulţi critici români au clasat Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca pe primul loc într-un top al instituţiilor de spectacol din România, pentru stagiunea trecută.

×
Subiecte în articol: arte unchiul vanea