x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Dida Drăgan

"Astăzi e ziua ta..." - Dida Drăgan

de Ramona Vintila    |    14 Sep 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." - Dida Drăgan

La concursul Eurovision din '93 reprezintă Romănia, iar in 2003 primeşte, in cadrul Festivalului de la Mamaia, Diploma de Excelenţă pentru intreaga activitate.

"Sunt aceeaşi răzvrătită incurabilă…"

La concursul Eurovision din '93 reprezintă Romănia, iar in 2003 primeşte, in cadrul Festivalului de la Mamaia, Diploma de Excelenţă pentru intreaga activitate. Timbrul vocii sale rămăne prezent in sufletele romănilor şi nu numai. Artista Dida Drăgan işi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere.

"Muncesc şi iar muncesc. Nu am timp să am timp… Mai bine zis nu vreau să am timp. Fiecare piesă pe care am căntat-o reprezintă ceva pentru mine, astfel incăt imi este greu să aleg una care să mă reprezinte. Liviu Tudan mi-a scris cele mai frumoase piese. Ştiu că atunci cănd sunt foarte veselă merg la şcoala de canto ca orice elev. Cănd sunt foarte tristă, de asemenea merg la canto. Gabi Tuţescu are in mine un elev care nu ştiu dacă va avea timp să o părăsească vreodată. Mă consider o persoană norocoasă pentru că Dumnezeu mi-a dat o picătură din vasul Său de har. Am plăns cănd l-am auzit pe regretatul Luciano Pavarotti spunănd: «Dumnezeu mi-a binecuvăntat corzile». Eu ii mulţumesc lui Dumnezeu pentru picătura de har pe care mi-a dat-o.

Fiecare lucru pe care l-am făcut s-a numit groapa cu ulei… in care mă arunc fără rezervă, şi asta numiţi-o iubire pentru tot ce fac, tot ce-am făcut şi pentru căt mi-a mai rămas de făcut. Să nu credeţi că am să mă opresc vreodată! Poate numai atunci cănd am să plec.

Hai să nu vorbim despre ani. Nu anii au făcut ceva din mine, ci eu am făcut ceva din ei. Poate că am puţin mai mult tact, dar mult nu m-am schimbat. Sunt aceeaşi răzvrătită incurabilă. Pentru mine primează intotdeauna adevărul şi pentru asta plătesc. Deviza mea atăt in viaţă, căt şi in muzică este să nu uit ce dar am primit de la Dumnezeu nici o secundă. Mă ţin de chestia asta. Oricine altcineva in locul meu, la căte am păţit, ar fi luat-o razna. Cred că sunt o femeie puternică. Tot timpul am incercat să fiu puternică, să nu dezamăgesc. Cele mai mari bucurii ale vieţii mele sunt băiatul meu şi corzile mele. In rest… Imi place să vorbească alţii despre mine. Cred că cea mai mare implinire pentru o femeie este să aibă un copil. Ii mulţumesc lui Dumnezeu in fiecare clipă pentru şansa asta. Cel mai mare regret este fapul că nu am căntat operă. Dacă aş avea posibilitatea să schimb ceva in viaţa mea, aş schimba tot in afară de copil şi de premiile pe care le-am obţinut. Aş fi vrut şi ar fi trebuit să fac operă.

Ziua de naştere mi-o voi petrece ca un alergător de curse singuratic. Imi place să fiu numai a mea. Nu pentru a-mi face bilanţul, ci pur şi simplu… De la noul an de viaţă imi doresc sănătate şi să fac ce mi-am dorit intotdeauna şi nu am avut şansa… Un recital la Braşov. In străinătate am foarte multe recitaluri, dar aici cănt mai rar. Este foarte important pentru mine."

×
Subiecte în articol: calendar