x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Danemarca - Japonia 1-3: Samuraii au decapitat vikingii

Danemarca - Japonia 1-3: Samuraii au decapitat vikingii

24 Iun 2010   •   00:00
Danemarca - Japonia 1-3: Samuraii au decapitat vikingii
Sursa foto: /Reuters

După Coreea de Sud, Japonia a devenit în această seară a doua reprezentantă a Asiei care se califică în optimile de finală ale Mondialului african, după o victorie clară obţinută la Rustenburg, 3-1 cu Danemarca.  

"Samuraii albaştrii" și-au revenit rapid după duşul rece cu Olanda, 0-1, o înfrângere conturată totuși, să nu uităm, după un henţ comis de Van Persie la faza golului marcat de Sneijder şi neobservat de arbitru, și au învins fără drept de apel o națională daneză care a dezamăgit la CM 2010. A fost a cincea victorie a Japoniei la un Campionat Mondial.

Și de această dată, omul niponilor a fost "rusul" Keisuke Honda, care a marcat un gol fabulos din lovitură liberă, a contribuit la faza din care s-a născut a doua lovitură liberă - transformată de Endo - și l-a creat pe cel de-al treilea. Evoluţia excelentă a jucătorului de la ŢSKA Moscova a fost răsplătită de FIFA cu titlul de cel mai bun jucător al meciului.

Japonia a devenit prima echipă din ultimii 40 de ani care reușește să marcheze din două lovituri libere într-un meci de Campionat Mondial. A fost, de asemenea, pentru prima dată în istoria celor patru participări ale japonezilor la CM când aceștia au înscris trei goluri într-un meci jucat la CM.

Ajunsă pentru a doua oară în optimi, Japonia se va lupta pentru un loc în sferturile de finală cu Paraguay, o altă revelație a competiției din Africa de Sud. De partea cealaltă, s-a respectat din nou tradiţia care spune că Danemarca nu a izbutit până acum să treacă vreodată de grupe.

×
Subiecte în articol: cm2010