x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Românii obişnuiesc să fure", concluzia unui judecător irlandez

"Românii obişnuiesc să fure", concluzia unui judecător irlandez

25 Feb 2009   •   00:00

Un judecător a criticat dur românii pentru că abuzează de ospitalitatea irlandezilor şi că obişnuiesc să se ducă în Irlanda şi să fure din magazine, relatează Anglo Celt.



Judecătorul Sean MacBride, de la Curtea Districtuală din Cavan, a făcut aceste declaraţii la procesul unui român acuzat de furt.

Ştefan Nicola (46 de ani), din Monaghan, a fost acuzat că a furat, în iulie anul trecut, un laptop de 1.448 de euro, patru drujbe şi o maşină de tuns iarba în valoare de 1.100 de euro. El a pledat vinovat faţă de aceste acuzaţii.

Inspectorul Brendan Cadden a spus că acesta a plătit pentru obiecte cu un cec, însă nu avea bani în cont.

Doar calculatorul a fost recuperat, restul obiectelor fiind trimise familiei sale din România, potrivit avocatului său, John Quigley.

Judecătorul a mai instrumentat recent un caz, în Carrickmacross, când a condamnat o româncă la şase luni de închisoare şi la plata a 2.000 de euro în cazul unui apel. "Un coleg de-al său a venit, a scos un teanc de bani şi a pus pe masă 2.000 de euro. A plătit fără nicio problemă", a spus magistratul.

Judecătorul MacBride a adăugat că românii abuzează şi femeile, le ameninţă şi le trimite în magazine să fure. "În România, ei pot cumpăra o casă cu 12.000 - 15.000 de euro şi îşi bat joc de noi. Este un afront faptul că ei cred că pot veni aici să fure", a spus acesta.

Judecătorul MacBride a hotărât ca Nicola să plătească până pe 19 martie 1.100 de euro, altfel riscă şase luni de închisoare sau 200 de ore de muncă în folosul comunităţii.
Mediafax

×
Subiecte în articol: diaspora