x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 12 morţi în Germania, într-un accident rutier

Cel puţin 12 morţi în Germania, într-un accident rutier

26 Sep 2010   •   00:00
Cel puţin 12 morţi în Germania, într-un accident rutier
Sursa foto: /Reuters

Cel puţin 12 persoane au murit şi alte 30 au fost rănite duminică în Germania, în urma unui accident în care a fost implicat un autocar polonez, relatează AFP.

Autocarul se îndrepta către Polonia, iar accidentul a avut loc în timp ce şoferul a încercat să evite o maşină care intrase pe autostradă, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, precizând că vehiculul a lovit un pilon al unui pod.

Pompierii au precizat că şapte persoane au fost grav rănite, iar alte 22 au suferit răni uşoare.

Accidentul a avut loc în condiţii de ploaie torenţială, la sud de Berlin, nu departe de aeroportul Schoenfeld, fiind considerat drept cel mai grav accident rutier produs în acest an în Germania.

Berliner Kurier a relatat că autocarul transporta circa 40 de tineri, care reveneau dintr-o vacanţă petrecută în Spania.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei nu a confirmat imediat informaţia, iar naţionalitatea victimelor nu a fost încă anunţată public.

Mai mult de 250 de pompieri se află la locul accidentului, împreună cu membri ai forţelor de ordine, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de intervenţie. Presa germană afirmă că răniţii au fost transportaţi către spitale din zonă, cu ajutorul a trei elicoptere, iar autostrada A10 a fost închisă pe porţiunea dintre Rangsdorf şi Schoenefeld, pe sensul către Frankfurt am Oder.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe