x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un preot ordodox rus, critic vehement al ultranaţionaliştilor, a fost asasinat

Un preot ordodox rus, critic vehement al ultranaţionaliştilor, a fost asasinat

20 Noi 2009   •   00:00

Danil Syssoev, un preot ortodox rus, critic al Islamismului, al sectelor şi al naţionaliştilor, a fost împuşcat, ieri, în biserica sa din Moscova. Anchetatorii nu exclud posibilitatea ca asasinatul să fi avut loc din cauza convingerilor religioase ale preotului, a declarat un reprezentant al Comisiei de anchetă.



Un bărbat cu o mască chirugicală pe faţă a intrat în biserica Sfântul Toma şi a tras patru focuri de armă în preotul Danil Syssoev (35 de ani) şi în alţi oameni ai bisericii, a declarat o sursă judiciară, citată de agenţia Interfax, informează Mediafax.

"Preotul a murit în drum spre spital", a spus sursa citată, care a adăugat că ajutorul clericului este internat şi se află în stare stabilă.

Anchetatorii nu exclud posibilitatea ca asasinatul să fi avut loc din cauza convingerilor religioase ale preotului, a declarat un reprezentant al Comisiei de anchetă, citat de Itar-Tass. Danil Syssoev primise mai multe ameninţări cu moartea printre care şi de la musulmani.

Preotul a fost criticat de organizaţiile musulmane ruse pentru comentariile sale la adresa Islamismului. O jurnalistă musulmană l-a acuzat chiar că a insultat Islamul. El ajutase victime ale mişcărilor sectante sau oculte după căderea URSS-ului.

Era un critic al mişcărilor ultranaţionaliste şi al admiratorilor lui Stalin, care au încercat de multe ori să-l intimideze, a declarat profesorul de la Universitatea de Teologie din Moscova, Andreï Kouraev.

×
Subiecte în articol: externe