x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Flori, lumină, textile decorative şi nu numai pentru un decor romantic

Flori, lumină, textile decorative şi nu numai pentru un decor romantic

de Georgiana Teodorescu    |    13 Feb 2010   •   00:00
Flori, lumină, textile decorative şi nu numai pentru un decor romantic
Sursa foto: Christian Fischbacher/

Clasic, modern, minimalist sau chiar avangardist, orice interior se poate îmbrăca temporar în straie romantice. Fie că facem parte dintre cei care ţin cont de sărbătorile care invocă dragostea şi simt nevoia să sărbătorească, fie că nu, apropierea primăverii ne face pe toţi mai vulnerabili la detalii romantice. Iar în cadrul locuinţei, acestea se traduc prin elemente precum: flori, culori, lumini ambientale, ţesături decorative.



5551-113905-2010casa_373575.jpg
Referitor la acestea din urmă, trebuie subliniat faptul că ele pot să-şi aducă contribuţia într-o manieră semnificativă la atmosfera şi look-ul final al unei amenajări de acest gen. Ţesăturile imprimate cu flori din care sunt confecţionate draperiile sau care îmbracă fotoliile, canapelele sau chiar măsuţele (există şi varianta de huse pentru astfel de piese de mobilier), pernele decorative de pat/canapea ori cele de podea (de inspiraţie orientală), mergând până la accesoriile textile pentru masă, la toate acestea puteţi apela cu încredere pentru a pune la punct un spaţiu cald, în care să vă celebraţi iubirea şi nu numai. Nu numai... pentru că un decor romantic poate fi considerat şi un decor cosy, un decor în care îţi e mai mare dragul să stai, să te relaxezi de unul singur sau împreună cu prietenii, familia şi în care starea de bine devine automat "preocuparea" principală a celui care îi trece pragul.

5551-113906-premiumcollections3.jpg
Altfel de decoraţiuni
Lăsând la o parte accesoriile specifice zilei de Sf Valentin, uneltele mai sus-menţionate pot face parte din decorul permanent al locuinţei.
Am încercat, pe de altă parte, să vă inspirăm în această direcţie decorativă, folosindu-ne de altfel de elemente decât cele atât de des uzitate cu această ocazie, precum: lumânările sau inimioarele. Nu am putut să renunţăm însă la flori, prospeţimea lor fiind atât de molipsitoare şi de neînlocuit. 
5551-113907-gifts_season006.jpg  5551-113908-imm_08_003_172.jpg

Buchete de flori proaspete (vezi rubrica de decor floral) sau ghivece înflorite tot timpul anului fac ca interioarele să se transforme.

Un mozaic de culori dintre cele mai variate sau nuanţe de flori asortate amenajării, ele dau viaţă oricărui interior, oricât de simplu şi neexpresiv ar fi. Şi pentru că aranjamentele realizate de firme specializate sunt de cele mai multe ori costisitoare, fiţi creativi. Flori la ferestre, flori agăţate de lustre chiar, flori pe jos, acum totul este permis. Nu uitaţi de recipientele mai deosebite de care vă puteţi folosi ca suporturi pentru aranjamente originale. Şi la alte ingrediente puteţi de asemenea apela cu încredere, ingrediente precum: lumânari, chiar şi fructe, sau bomboane îmbrăcate "festiv" în poleială, etc, toate pentru a da naştere unui aranjament de efect.

Cele mai ingenioase aplicaţii florale creează cele mai neaşteptate efecte decorative.

5551-113909-foto_www.potterybarn.com.jpg
www.potterybarn.com

Cina romantică
O masă romantică decorată cu tot arsenalul de rigoare: feţe de masă din materiale preţioase, care se preling pe podea, lumânări şi uleiuri parfumate, vesela asortată cu restul, florile care emană parfum de dragoste; ...un astfel de element nu trebuie să lipsească de la o astfel de celebrare.
 
5551-113910-foto_christianfischbacher.jpg   5551-113911-table_204.jpg
Christian Fischbacher

Bineînţeles că este binevenit şi modelul de masă romantică modern decorată, îmbrăcată în materiale nonconformiste ­ dungate, aprins colorate, faţă de masă de mijloc sau decorată după stilul asiatic, orice este permis după gustul celor doi care vor lua loc la ea.


Lumina indirectă şi colorată
Iar pentru a le potenţa rolul şi pentru a ne prelungi momentele de bucurie, luminaţi ambientul astfel decorat! Descoperiţi rolul veiozelor şi al luminii colorate!

5551-113912-foto_www.digitalnewsroom.philips.com.jpg
www.digitalnewsroom.philips.com

Ce efecte minunate se pot obţine printr-o lampă cu abajur colorat poziţionată îndrăzneţ pe pardoseală, lângă pat, sau între fotoliile din zona de zi. Un ambient scăldat într-o lumină roz sau violet preia din sensibilitatea şi senzualitatea culorii, îndulcind camera, altfel, pe timpul zilei, una riguroasă şi ordonată.

Un lampadar cu lumina direcţionabilă poate fi folosit ca instrument de accentuare a unor colţuri din decor. Printurile şi textura abajururilor joacă şi ele un rol important. Flori, ramuri sau fluturi pot fi astfel proiectaţi pe pereţii camerei. Dacă nu le aveţi şi vreţi să evitaţi cheltuiala, pictaţ-le, traforaţi-le sau decupaţi-le dacă sunt confecţionate din material chiar dumneavoastră, astfel încât să transformaţi atât obiectul, cât şi interiorul dintr-unul de serie într-unul personalizat.

Un bec colorat montat în locul celui obişnuit vă poate transforma total aspectul camerei.

Lumină colorată (în nuanţe senzuale), inteligent amplasată la capul patului sau în orice alt loc al unei camere ­ dar neapărat ascuns, este, de asemenea, de mare efect. 5551-113913-foto_christianfischbacher.jpg

În speranţa că v-am însufleţit suficient de mult în operaţiunea de trasnformare a aspectului locuinţei dumneavostră, vă dorim să vă celebraţi dragostea în linişte şi pace, şi nu numai acum, ci ori de câte ori aveţi ocazia să o faceţi, chiar şi în fiecare zi!

Foto: Christian Fischbacher

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta